Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης-παραλαβής: Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος ένας ισχυρός, ανταγωνιστικός, βιώσιμος Ελληνικός τουρισμός

Σε κλίμα συγκίνησης, η νέα υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι αναλαμβάνει να υπηρετήσει για άλλη μια φορά, μετά την πρώτη θητεία της στο ίδιο υπουργείο (2012-2015), τον πιο κρίσιμο τομέα της παραγωγικής οικονομίας, τον τουρισμό, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27 Ιουνίου, στο υπουργείο Τουρισμού.

Η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε βαθιά συγκινημένη που βρίσκεται και πάλι σε γνώριμα μέρη, τονίζοντας ότι η δουλειά που έγινε στο υπουργείο από την προηγούμενη θητεία της, και είχε στο επίκεντρο την επιθετική πολιτική τουριστικής διπλωματίας, απέδωσε καρπούς τα επόμενα χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επιτυχίες στον τουρισμό είναι αποτέλεσμα σκληρής αλλά ομαδικής δουλειάς και ότι ο κλάδος είναι δυναμικός και απαιτεί μακρόπνοη στρατηγική αλλά και έκτακτες παρεμβάσεις.

Στόχος του υπουργείου, είπε, είναι η Ελλάδα να έχει έναν ισχυρό, ανταγωνιστικό, βιώσιμο τουρισμό, με μέτρο σε όλες τις αποφάσεις. Οι προκλήσεις των ερχόμενων ετών, τόνισε, είναι η μείωση της εποχικότητας, ο σεβασμός στο περιβάλλον, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, τα εργασιακά ζητήματα και ο σεβασμός στις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά της, η νέα υφυπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Ράπτη, αναφέρθηκε σε επιμέρους στόχους του υπουργείου με έμφαση όχι τόσο στις αφίξεις αλλά κυρίως στα έσοδα, και με στόχο να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του Ελληνικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στη σημασία των τουριστικών επενδύσεων οι οποίες εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της τουριστικής εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, της σύνδεσης του τουρισμού με τον αγροτικό τομέα, τον πολιτισμό κ.α., της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, ενώ, όπως είπε, κεντρικός στόχος του υπουργείου θα είναι η Ελλάδα να έχει τουρισμό 12 μήνες το χρόνο μέσω της ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, του εγχώριου τουριστικού ρεύματος και της ελκυστικότητας της χώρας μας σε τουρίστες υψηλής ποιότητας.

Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης κυρία Ιωάννα Δρέττα, συνεχάρη την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και την κ. Έλενα Ράπτη για το νέο τους ρόλο, κάνοντας αναφορά στην ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού αλλά και στις προκλήσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί στο προσεχές μέλλον, όπως η διαχείριση προορισμών και η βιώσιμη ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *