Κοινή δράση εθελοντών, Πολιτιστικού Συλλόγου, Τοπικής Κοινότητας Καλαφατιώνων, Πυροσβεστικής και κεντρικού Δήμου για καθαρισμό στην αγροτοδασική περιοχή των Καλαφατιώνων

Σε καθαρισμό με γνώμονα την πρόληψη των πυρκαγιών και την προσβασιμότητα των οδεύσεων στην αγροτοδασική περιοχή Καλαφατιώνων προχώρησαν την περασμένη Κυριακή η Εθελοντική ΟμάδαΔράσηςΚαλαφατιώνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, η Τοπική ΚοινότηταΚαλαφατιώνων, η Ομάδα Αεροσφαίρισης (ΚΟΑΚ) και ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος με την συνδρομή της ΠΙΝ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η θετική αυτή συνεργασία-συνδιοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένους καθαρισμούς σε αγροτοδασικό σημείο της περιοχής. Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνωνπαρουσίασε για πρώτη φορά και τοdrone που διαθέτει προκειμένου όπως αναφέρθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να συνδράμει το έργο πρόληψης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα τις ημέρες που η επικινδυνότητα εκδήλωσης φωτιάς είναι μεγάλη.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ι.Ν. κ. Νίκου Κολοβού και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι συνέδραμαν, καθώς και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και του αντιδήμαρχου Χάρη Γιώτη, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου διένειμε ειδικά γιλέκα και γάντια στην ομάδα πολιτικής προστασίας της Τοπικής Κοινότητας.

Η Δήμαρχος συνεχάρη επίσης την εθελοντική ομάδα Καλαφατιώνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Τοπική Κοινότητα και όλους τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου είναι δεδομένη σε τέτοιου είδους δράσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *