Φ.Ε Μάντζαρος: Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος» , όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής (21η Ιουνίου).

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 και ώρα 21:00μμ, το Μουσικό Σώμα της ΦΕΜ πραγματοποιεί την καθιερωμένη, πλέον, συναυλία του στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου.

Τη συναυλία θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός της «Μάντζαρος» κ. Σωκρατης Ανθης.

Αυτή φέτος θα είναι αφιερωμένη στην τρομπέτα, ενώ έχει προσκληθεί, για το σκοπό αυτό, ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής τρομπέτας του Πανεπιστημίου του Κεντάκι ΗΠΑ κ. Jason Dovel, με την τάξη του, σύνολο 15 τρομπετίστες και τρομπετίστριες.

Θα ακουστούν έργα για σύνολο τρομπετών και μπάντα, καθώς επίσης και έργα για σόλο τρομπέτα και μπάντα. Μεταξύ αυτών και το έργο του επιτίμου Αρχιμουσικού μας κ. Σπύρου Μαυρόπουλου για 15 τρομπέτες και μπάντα, «A mariachi fiesta», βασισμένο σε Μεξικάνικα μουσικά θέματα.

Σολίστ στη συναυλία θα είναι o Jason Dovel, οι 15 μαθητές του και οι τρομπετίστες της ΦΕΜ κ.κ. Τάσος Ασπιώτης, Κική Κετίκογλου, Διονύσης Μαρτίνης, Πέτρος Ρούσσος και Ελισάβετ Χειμαριού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η «Μάντζαρος» και ο Αρχιμουσικός της Σωκράτης Άνθης, ως γνωστόν, καθιέρωσαν στην Κέρκυρα, από το 2013, τους εορτασμούς της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής.

Έτσι και φέτος, προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να γιορτάσουμε για άλλη μια φορά μαζί με τη «Μάντζαρος», αυτήν την παγκόσμια γιορτή στην Κέρκυρα, το νησί μας, που είναι αδιαμφισβήτητα το νησί της μουσικής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *