Μεγάλη η συμμετοχή μελών του ΚΑΠΗ σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Κεντρικού Δήμου

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Στόχος είναι η ισότιμη και ανοικτή πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας μαθησιακές ευκαιρίες και σε ποικιλία μαθησιακών εμπειριών για τα άτομα κάθε ηλικίας ενισχύοντας την πλήρη συμμετοχή του ατόμου στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε το πρόγραμμα «Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: οικολογικός, οινολογικός, γαστρονομικός τουρισμός» διάρκειας 12 ωρών, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού μελών του ΚΑΠΗ, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η μάθηση δεν έχει ηλικία, και πως η δίψα για γνώση, δεν σταματά ποτέ.

Στη πρώτη συνάντηση παραβρέθηκε η Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Μαρία Ζερβού, συγχαίροντας τους συμμετέχοντες για τη διάθεση συνεχούς επιμόρφωσης, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημιουργική ενασχόληση με εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία της προσωπικής και πνευματικής ανάπτυξης.

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης υλοποιούνται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (δια της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης» ΕΣΠΑ 2014-2020.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *