Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς έχει πάντα, σημαντικούς και επίκαιρους συμβολισμούς.

Η εργασιακή ασφάλεια, οι ικανοποιητικές αμοιβές και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων παραμένουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων όλων των εργαζομένων.

Η απορρύθμιση των σχέσεων εργασίας αποτελεί τη βασική πληγή εμβάθυνσης των ανισοτήτων στην απασχόληση και μετατροπής των εργαζομένων σε υπαμειβόμενους απασχολούμενους πολλών ταχυτήτων.

Εμείς μιλούμε ξεκάθαρα για αύξηση μισθών και μείωση τιμών, παράλληλα με ένα δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων που δέχεται η λαίκή οικογένεια. Η κυβέρνηση έχει αφήσει εντελώς θεσμικά ανεξέλεγκτη την εργασιακή αυθαιρεσία και την αισχροκέρδεια στην αγορά με επόμενο την οικονομική αιμορραγία και δυσπραγία εργαζόμενων και νοικοκυριών.

Τιμώντας τους αγώνες των εργατών, συνεχίζουμε με νέες και ανυποχώρητες εστίες εργατικής πάλης για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας και ειρήνης.

Ο εργασιακός κατήφορος και μεσσαίωνας που ζούμε στις μέρες μας, πρέπει να σταματήσει. Η νέα γενιά πρέπει να νοιώσει την ασφάλεια για να μείνει και να ανθίσει στον τόπο της. Όταν η εργασία δεν υπηρετεί τις ανάγκες του ανθρώπου, τότε είναι βέβαιο πως οι κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες.

Να ανοίξουμε νέα μέτωπα αντίστασης στις εργατικές πολιτικές που αντιβαίνουν τις ανάγκες των πολλών, που καταστρατηγούν την ανθρώπινη γνώση και αξιοπρέπεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *