Δημήτρης Μπιάγκης: Μαζί, δυναμώσαμε τη φωνή της Κέρκυρας

Ένα υπέροχο ταξίδι ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα με την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.
Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, οι Κερκυραίοι πολίτες, με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους, στέλνοντάς με στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω. Σήμερα, με την ολοκλήρωση αυτής της θητείας, με περισσό αίσθημα ευθύνης απέναντι σ’ όλους αυτούς, αισθάνομαι πως οφείλω να καταθέσω επιγραμματικά μερικές σκέψεις για όλα όσα πετύχαμε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο.

💢 Από την πρώτη στιγμή, με ώριμη, συνεπή και υπεύθυνη στάση στην Βουλή των Ελλήνων προτάξαμε το καλό της Κέρκυρας, πέρα και πάνω από κομματικά συμφέροντα, επιδιώξαμε ευρύτερες συνεργασίες σ’ όλα τα επίπεδα υπερβαίνοντας αναχρονιστικές νοοτροπίες που στοίχισαν στον τόπο μας.

💢 Με τεκμηρίωση αλλά και αγαστή συνεργασία με τους φορείς και τα συνδικάτα των εργαζομένων, δημιουργήσαμε έναν διαρκή δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία και τους παραγωγικούς φορείς, ώστε να μεταφέρουμε τα αιτήματά τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Καταθέσαμε περισσότερες από 400 ερωτήσεις και δεκάδες επίκαιρες ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αναδείξαμε τα προβλήματα, ζητήσαμε εναγωνίως απαντήσεις, προτείναμε λύσεις σεβόμενοι τις ανάγκες των πολιτών της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων. Μεταφέραμε δίκαια αιτήματα και φέραμε τους συντοπίτες μας και τις ανάγκες τους στο προσκήνιο.

💢 Καταθέσαμε προτάσεις και λύσεις, πήραμε πρωτοβουλίες με όραμα και προοπτική.

💢 Βάλαμε την Κέρκυρα, και τους ανθρώπους της πάνω από όλα, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας σε κάθε τι αναχρονιστικό και προσβλητικό για τούτον τον περήφανο τόπο.

💢 Καταθέσαμε τροπολογίες για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας.

Ως υπεύθυνος τομεάρχης του Κινήματός μας στους τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και της Νησιωτικής Πολιτικής, όλη ετούτη την περίοδο αναδείξαμε τα προβλήματα, καταθέσαμε προτάσεις και σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του τουρισμού, των ναυτικών μας, αλλά και των νησιωτών προτείνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης ειδικά στα μικρά μας νησιά. Καταθέσαμε υπομνήματα, θέσεις και προτάσεις που έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας, και καταδείξαμε πόσο σημαντική είναι η ουσιαστική στήριξη των νησιωτών μας.

Παρότι νέος βουλευτής, είχα την τιμή να επιλεγώ και να εκπροσωπήσω το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής σε σημαντικές προανακριτικές επιτροπές για τη NOVARTIS, τη «Λίστα Πέτσα», το τεράστιο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποκομίζοντας μέσα από αυτές τις διαδικασίες τεράστιες κοινοβουλευτικές εμπειρίες.

Όλα αυτά τα χρόνια, μαζί, δυναμώσαμε την φωνή της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων στη Βουλή χωρίς ακρότητες, εύκολα λόγια και ανέφικτες υποσχέσεις και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που ο τόπος μας απέκτησε το δικό του γνήσιο και δυνατό στίγμα στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Τη δική του προοδευτική φωνή, βγαλμένη από την πιο γνήσια δημοκρατική παράδοση του.

Για όλα τα παραπάνω, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που μου προσδώσατε, όλοι εσείς.

Σε τούτο το νέο προσκλητήριο δε θα μπορούσα να μην δηλώσω και πάλι παρών στον αγώνα για την Κέρκυρα που μας αξίζει. Τώρα, ακόμα πιο έμπειρος, ακόμα πιο δυνατός, ακόμα πιο αποφασισμένος θα επιδιώξω με τη δική σας στήριξη ετούτη η προσπάθεια να συνεχιστεί με την ίδια πίστη και μεγαλύτερο ζήλο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *