Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασίλη Κάγιο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Ένωσης Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας «Ομόνοια» Βασίλη Κάγιο είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας στο χωριό Μουρσί της Ελληνικής Μειονότητας. Όπως είναι γνωστό, ο πολιτικός φορέας της «Ομόνοιας» είναι το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί τους Ομογενείς μας στην Αλβανία.
Κατά την συνάντηση, ο κ. Κάγιος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τη λειτουργία της «Ομόνοιας» όπως και για τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας. Επικεντρώθηκε κυρίως στην προστασία των περιουσιών και στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων των Ελληνικών χωριών.
Θέμα συζήτησης απετέλεσε και η ανάγκη ανάπτυξης της περιοχής, προκειμένου η νέα γενιά να αποκτήσει περαιτέρω ερείσματα για να παραμείνει στον τόπο της.
Ο Στέφανος Γκίκας επανέλαβε τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τα δικαιώματα των Ομογενών μας, όπως έχουν προσδιοριστεί στις Διεθνείς Συνθήκες και τους συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους. Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελληνική Ομογένεια λειτουργεί ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας», ότι όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλύονται τα ζητήματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των Ομογενών μας.
Επιπλέον συμφώνησε στην αναγκαιότητα οι νέοι να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας και να διατηρηθεί ο Ελληνισμός στην περιοχή.
Ο κ. Γκίκας διαβεβαίωσε τον κ. Κάγιο ότι βρίσκεται στη διάθεση των στελεχών της «Ομόνοιας» τόσο ως Βουλευτής όσο και ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, για την προώθηση ζητημάτων που απασχολούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα Ελληνικά χωριά της Αλβανίας, ο Στέφανος Γκίκας πραγματοποίησε περιοδεία και στην περιοχή των Αγίων Σαράντα – Μουρσί, ενώ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων και Ξενοδόχων, Σωτήρη Τσίπα. Συζήτησαν μεταξύ άλλων για την προοπτική στενότερης συνεργασίας μεταξύ της Κέρκυρας και των Αγίων Σαράντα στον τομέα του Τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *