Κούπα και… έφυγε για Αυστραλία ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον τελικό του Mubadala World Tennis Championship και δείχνει ήδη έτοιμος για το «καυτό» αυστραλιανό καλοκαίρι!
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε με 6-2, 4-6, 6-2 τον υπερασπιστή του τίτλου Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.8) σε 94 λεπτά και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο στο Άμπου Ντάμπι. Είχε παίξει στον τελικό και στην πρώτη του παρουσία στο event το 2019, ωστόσο είχε ηττηθεί τότε από τον Ράφα Ναδάλ.

Μπορεί το τουρνουά να είναι φιλικό, όμως ο Στεφ ήταν εξαιρετικός στα τρία ματς που έπαιξε αυτό το τριήμερο στα Εμιράτα και… βάζει ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν!

Το έχει πει, άλλωστε, και ο ίδιος ότι ο στόχος του για το 2023 είναι να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

O 24χρονος τενίστας σημείωσε δύο μπρέικ στο πρώτο σετ και έφτασε με άνεση στο 1-0, όμως στο δεύτερο ο Ρούμπλεφ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός και άρχισε δειλά-δειλά να δείχνει απειλητικές διαθέσεις.

Σέρβιρε, μάλιστα, και πρώτος, οπότε ο Τσιτσιπάς βρέθηκε υπό πίεση στο 4-5. Έδωσε σετ πόιντ με μια λανθασμένη επιλογή χτυπήματος κοντά στο φιλέ και τελικά ο 25χρονος Ρώσος έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Ο Στέφανος, ωστόσο, δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του και, όπως και στο πρώτο σετ, προηγήθηκε στο τρίτο με 4-0. Τα πράγματα, λοιπόν, έγιναν πάλι απλά και χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, σφράγισε τη νίκη στο σερβίς του στο 5-2.

Πέρα από την ψυχολογική ώθηση, θα πάρει και 250.000 ευρώ για την πορεία του στο Άμπου Ντάμπι. Θυμίζουμε ότι εκτός του Ρούμπλεφ, νίκησε και Καμ Νόρι, Κάσπερ Ρουντ.

Θα συνεχίσει τώρα την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν και στις 29 του μήνα θα ξεκινήσει επισήμως την «εκστρατεία» του με τη συμμετοχή του στο United Cup (Περθ), το νέο μεικτό event που διοργανώνουν ATP και WTA. Θα ακολουθήσει, φυσικά, το Australian Open (16-29/1), μια από τις αγαπημένες του διοργανώσεις!

Την τρίτη θέση στο Mubadala World Tennis Championship πήρε ο Κάσπερ Ρουντ, που νίκησε με 6-1, 6-4 τον ανέτοιμο Κάρλος Αλκαράθ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *