Ο Στέφανος Γκίκας για το χθεσινό θλιβερό συμβάν στους Παξούς

Καταρχάς εκφράζω την οδύνη μου γιατί ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη μάχη μετά από το βαρύτατο εγκεφαλικό που υπέστη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια.
Όμως αυτό που με στεναχωρεί είναι η – από πολλούς – διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Για παράδειγμα τοπικός πολιτικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ με μια μικροπολιτικής υφής ανακοίνωση, πρώτον, αφήνει να αιωρείται ότι για το συγκεκριμένο συμβάν, θα μπορούσε η Πολιτεία να έκανε κάτι περισσότερο και δεν το έκανε, δεύτερον, αφήνει σαφείς αιχμές απέναντι στην χρησιμότητα των Πλωτών Ασθενοφόρων του ΛΣ και τρίτον προκειμένου να πλήξει την κυβέρνηση, συνδέει το χθεσινό θλιβερό γεγονός, με την θετική είδηση της έγκρισης της πρόσληψης των 14 Ιατρών για το Νοσοκομείο μας, από την Αν. Υπουργό Υγείας!
Να δούμε λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα :
1. Τα πλωτά ασθενοφόρα του συγκεκριμένου τύπου, είναι κατασκευασμένα να ταξιδεύουν με ασφάλεια μέρα και νύχτα, μέχρι 6 μποφόρ. Χθες επικρατούσαν άνεμοι έως και 9 μποφόρ (που ούτε τα Ναυαγοσωστικά του ΛΣ δεν επιχειρούν).
2. Το πλωτό ασθενοφόρο της Κέρκυρας, έχει προσφέρει υπερπολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΚΑΒ. Από την αρχή του χρόνου έχει εκτελέσει 90 από τους 111 πλόες για διακομιδές ασθενών με πλωτά που πραγματοποίησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και έχει μεταφέρει περίπου 100 ασθενείς επί συνόλου 121.
3. Με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες ήταν δυστυχώς αδύνατη και η πτήση του Ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.
4 Οι Αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή σε συνεννόηση με τον γιατρό του Κέντρου Υγείας Παξών και όπως μου έγινε από την αρχή γνωστό επικοινωνώντας ο ίδιος με τις Αεροδιακομιδές, ανά κάποιες ώρες θα γινόταν επανεκτίμηση των καιρικών συνθηκών για την δυνατότητα αποστολής του Ελικοπτέρου ή του Πλωτού.
5. Η τελική μεταφορά της άτυχης γυναίκας με ιδιωτικό μέσο δεν έγινε από το ΕΚΑΒ αλλά με ευθύνη των οικείων της και παρά το «απαγορευτικό» του απόπλου λόγω καιρού.
Εν κατακλείδι, δεν πέθανε ένας άνθρωπος όπως κυνικά αναφέρει ο παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ «αβοήθητος από την Πολιτεία επειδή έτυχε να μένει σε ένα πασίγνωστο στο κόσμο νησί, στους Παξούς.»
Πέθανε δυστυχώς ένας άνθρωπος από βαρύτατο εγκεφαλικό και επειδή οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (τις συγκεκριμένες ώρες μάλιστα ηχούσε και το “112”) δεν κατέστησαν δυνατή την έγκαιρη διακομιδή ή αεροδιακομιδή του. Και παρότι στο ΚΥ Παξών έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.
Και σίγουρα δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε από το πλήρωμα του Πλωτού του ΛΣ, ούτε από το πλήρωμα του Ελικοπτέρου της ΠΑ, ούτε από το ΕΚΑΒ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *