Άλλο όχληση και ηχορύπανση, άλλο ωράριο μουσικής με κανόνες.

Αδιαμφισβήτητα, η ηχορύπανση στις πόλεις αποτελεί έναν σοβαρό παράγοντα υποβάθμισης της ζωής των πολιτών, με αναγνωρισμένες τις επιπτώσεις του θορύβου στη δημόσια υγεία και ως εκ τούτου η Πολιτεία μας έχει θέσει κάποια θεμιτά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Η ίδια η νομοθεσία έχει θέσει σημαντικά κριτήρια για την χορήγηση αδειών μουσικών οργάνων στις επιχειρήσεις, όπως η μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη που δύναται να παίξει η επιχείρηση να είναι 80 db, η επιχείρηση να γνωστοποιεί ότι κάνει χρήση μουσικής, καθώς και έχουν θεσμοθετηθεί έλεγχοι και κυρώσεις για εκείνους που δεν συμμορφώνονται.

Ωστόσο, άλλο θέμα είναι η ηχορύπανση, η οποία σαφώς δεν πρέπει να υφίσταται, και άλλο θέμα η ύπαρξη δίκαιου ωραρίου, πάντα με κανόνες.

Αυτό φαίνεται να συγχέουν κάποιοι, ίσως και ηθελημένα, καθημερινά, λέγοντας πως «βάραγαν τα ηχεία μέχρι τις Χ πμ».

Το Σωματείο μας δεν ζητάει ανομία, ζητάει απόλυτη νομιμότητα, ισονομία και ισότητα. Το δίκαιο ωράριο, μεταξύ άλλων, δημιουργεί ένα ισορροπημένο πλαίσιο ανάπτυξης και ζωής.

Κανείς δεν μιλάει για όχληση ή ηχορύπανση. Αυτή την αρνούμαστε κατηγορηματικά.

Ζητάμε κανόνες που να ισχύουν για όλους, προς όφελος όλων.

Επιδιώκουμε μια ζωντανή πόλη, που θα σέβεται τον πολίτη, και αυτόν που θέλει να κοιμηθεί, αλλά και αυτόν που θέλει να διασκεδάσει. Η χρυσή τομή υπάρχει, το ξέρουμε όλοι.

Είμαστε εδώ με προτάσεις και δράσεις, αναζητώντας αποκοινού με τις Δημόσιες Αρχές κάθε ορθή λύση σε ζητήματα που ανακύπτουν, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη συνεργασία και εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων, προκειμένου και οι επιχειρηματίες να καταφέρουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας, και οι πολίτες να μην ενοχλούνται, αλλά και να μπορούν να διασκεδάσουν.

Εκ του Σωματείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *