Ερώτηση Φανής Τσιμπούλη και Δημήτρη Θεόδοτου για το Γυμνάσιο Φαιάκων

To Γυμνάσιο Φαιάκων είναι μια σχολική μονάδα με πολλά προβλήματα, που ξεκίνησε να στεγάζει περίπου 90 μαθητές και σήμερα αριθμεί τους 186 μαθητές. Την 2-12-2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φαιάκων, στην οποία κλήθηκε η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δημοτική Ενότητα Φαιάκων.
Εκεί εκτέθηκαν τα όλα τα ζητήματα του σχολείου, από το σύλλογο γονέων παρουσία και της διευθύντριας του σχολείου, εκ των οποίων τα σημαντικότερα και χρήζοντα άμεσης παρέμβασης, είναι τα παρακάτω , τα οποία θέσαμε υπόψη των αρμοδίων οργάνων , αιτούμενοι την άμεση επίλυσή τους.
Το κείμενο των αιτημάτων είναι το εξής:
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΟΔΟΤΟΥ
Αμφοτέρων δημοτικών συμβούλων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
ΠΡΟΣ
• Κ. Δήμαρχο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων
• Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων
• Τεχνικές Υπηρεσίες Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
• Τμήμα Εμπορίου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΦΑΙΑΚΩΝ
Την 2-12-2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φαιάκων, στην οποία κλήθηκε η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα παιδείας και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δημοτική Ενότητα Φαιάκων.
Τα προβλήματα σχολικής στέγης είναι πολλά και αφορούν σχεδόν όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας , μεταξύ αυτών και το Γυμνάσιο Φαιάκων .
Ως χρήζοντα άμεσης αντιμετώπισης, τέθηκαν από το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων τα εξής:
1. Παρέμβαση στο αποχετευτικό σύστημα του κτιρίου, ώστε να σταματήσει η δυσοσμία που αναδύεται από τις τουαλέτες .
2. Κυλικείο εντός του χώρου του σχολείου, άλλως καντίνα στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος των μαθητών εκτός του χώρου για την προμήθεια νερού, σάντουιτς κ.λ.π.
3. Διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα της Επαρχιακής οδού, έξω από το σχολείο, ώστε να περνούν με ασφάλεια οι μαθητές το δρόμο.
4. Σήμανση και προειδοποιητικούς φωτεινούς σηματοδότες και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.
5. Αναζήτηση χώρου μετεγκατάστασης του σχολείου και δυναμική διεκδίκηση παραχώρησης του κτηνιατρείου στο Κομμένο, για την δημιουργία σχολικής στέγης.
Στα ανωτέρω 1 και 2 ζητήματα, η αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλος απάντησε πως δεν υπάρχει ενεργής μίσθωση γι’ αυτό και ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει(!).
Ε ρ ω τ ώ ν τ α ι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, όπως νόμιμα αυτές εκπροσωπούνται, τί θα πει «δεν υπάρχει ενεργός μίσθωση;;», δεδομένου ότι μία σύμβαση όταν λήγει και εξακολουθεί ο μισθωτής να βρίσκεται στη χρήση του μισθίου, αυτή καθίσταται αορίστου χρόνου, με όλες τις συνέπειες και υποχρεώσεις από την εν λόγω σύμβαση. Όπως λοιπόν καταβάλλεται το μίσθωμα στον εκμισθωτή, εκ μέρους του Δήμου, κατά τον ίδιο τρόπο οφείλει να πραγματοποιεί τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του σχολείου και να ρυθμίζει τα της λειτουργίας του.
Ζ η τ ο ύ μ ε την άμεση παρέμβαση στο αποχετευτικό σύστημα του σχολείου από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Ε ρ ω τ ά τ α ι το Τμήμα Εμπορίου, όπως αυτό νόμιμα εκπροσωπείται και κάθε άλλη συναφής προς τούτο υπηρεσία… «δύναται να αδειοδοτηθεί ή όχι εντός του σχολικού συγκροτήματος κυλικείο στο χώρο της ρεσεψιόν, όπως υποδείχθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου;
Α ι τ ο ύ μ α σ τ ε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΙΝ, όπως νόμιμα εκπροσωπούνται, την επανάληψη των διαγραμμίσεων, καθότι έχουν ξεθωριάσει εκείνες του περασμένου χρόνου και την τοποθέτηση φωτεινών προειδοποιητικών σηματοδοτών και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.
Ε ρ ω τ ά τ α ι η κυρία Δήμαρχος, σε ποιες ενέργειες προέβη για την παραχώρηση του κτηνιατρείου στο Κομμένο, προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, και αν το εν λόγω ακίνητο έχει περάσει ή όχι στο ΤΑΙΠΕΔ; σύμφωνα με τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (θητεία 2014-2019) της τότε Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαρίας Μουζακίτη, στα πλαίσια συζήτησης σχετικού θέματος (αποφ. 17-598/2016, ΑΔΑ 7ΣΟΛΩΕΑ-6Β5).
Άλλες πληροφορίες θέλουν, τμήμα του ακινήτου 10 στρεμμάτων με το κτίριο του κτηνιατρείου, να ανήκουν κατά κυριότητα στην ΕΤΑΔ…
Τι απ’ όλα ισχύει;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *