WTM’22: Οι Βρετανοί δεν θεωρούν την ταξιδιωτική βιομηχανία ελκυστική για εργασία

Μόνο το 29% των Βρετανών θεωρεί την ταξιδιωτική βιομηχανία ελκυστική για εργασία, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της έκθεσης World Travel Market του Λονδίνου, που άνοιξε σήμερα 7 Νοεμβρίου τις πύλες της.

Η έρευνα σε δείγμα 2.000 πολιτών σε όλη τη χώρα αποκάλυψε ότι το 60% δεν θεωρεί την ταξιδιωτική βιομηχανία ελκυστική για να εργασθεί κανείς και μόνο το 29% απάντησε ότι είναι ελκυστική.

Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως σε όλο το δυτικό κόσμο, ο κλάδος της φιλοξενίας και του τουρισμού αντιμετώπισε προβλήματα μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Covid στην εύρεση προσωπικού. Το πρόβλημα ήταν οξύ σε ολόκληρο τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών γραφείων, των ξενοδοχείων, των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Βρετανίας, ABTA προχώρησε σε μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προμοτάρει τα πλεονεκτήματα μιας καριέρας στον τουριστικό κλάδο. Ο διευθύνων σύμβουλος της ABTA Mark Tanzer δήλωσε τότε ότι η Ένωση γνωρίζει πολύ καλά ότι τα μέλη της, όπως και πολλά άλλα τμήματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά προσλήψεων. Ο ίδιος περιέγραψε τα ταξίδια ως έναν από τους πιο ευχάριστους κλάδους για εργασία, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι που εισέρχονται στον κλάδο μπορούν «να δημιουργήσουν επιτυχημένες μακροχρόνιες σταδιοδρομίες».

Η διευθύντρια της έκθεσης WTM στο Λονδίνο, Juliette Losardo , δήλωσε επίσης ότι υπήρξε μια εποχή που η εργασία στα ταξίδια και τον τουρισμό θεωρούνταν μια πολύ λαμπερή και συναρπαστική επαγγελματική πορεία. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις του COVID είχαν αντίκτυπο, αλλά τα ταξίδια παραμένουν μια εμπνευσμένη, διασκεδαστική βιομηχανία, καθώς και ζωτικής σημασίας. Θα πρέπει, είπε, κάποιος μόνο να κοιτάξει μια αίθουσα της έκθεσης και να μπει στα σεμινάρια και τις συνεδρίες στο World Travel Market του Λονδίνου για να δει ότι τα ταξίδια προσφέρουν ένα θαυμάσιο περιβάλλον εργασίας με πολλές ευκαιρίες για καριέρα.

ΠΗΓΗ:tornonsnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *