Στέφανος Γκίκας: «Ξεκινά το Καλοκαίρι η νέα Κτηματογράφηση των 313.000 Δικαιωμάτων της Π.Ε. Κέρκυρας»

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κτηματολόγιο Α.Ε., Δημήτρη Σταθάκη είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας στα γραφεία της εταιρείας. Ο κ. Σταθάκης παρείχε πλήρη ενημέρωση στον Βουλευτή για θέματα που αφορούν στην κτηματογράφηση της Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, η Σύμβαση για την κτηματογράφηση της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας – πρόκειται για ενιαίο έργο το οποίο καθυστέρησε σημαντικά εξαιτίας δικαστικών εμπλοκών που ξεκίνησαν το 2016 – αναμένεται να υπογραφεί με τον Ανάδοχο, εντός του Δεκεμβρίου 2022. Το έργο είναι ύψους 10,5 εκατ. Ευρώ και αφορά στην κτηματογράφηση 313.000 δικαιωμάτων στην Π.Ε. Κέρκυρας, ενώ έχουν ήδη κτηματογραφηθεί 195.000 δικαιώματα. Σημειώνεται ότι σε ολόκληρη την Επικράτεια υπάρχουν 39,1 εκατ. δικαιώματα. Η συλλογή των δηλώσεων των πολιτών αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023.

Επιπλέον, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών προβλέπεται πλέον η σύσταση περιφερειακών γραφείων της Κτηματολόγιο Α.Ε., ενώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η έδρα του νέου γραφείου θα είναι στην Κέρκυρα. Ωστόσο ο διαγωνισμός που διενεργήθηκε το 2021 για την μίσθωση του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το περιφερειακό γραφείο εκρίθη άγονος. Για αυτό τον λόγο ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει εγκριθεί η πρόσληψη 200 ατόμων για την στελέχωση των κτηματολογικών γραφείων της χώρας εντός του 2023.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε στον κ. Σταθάκη το πρόβλημα που έχει προκύψει μεταξύ άλλων στην Κοινότητα Γιαννάδων, όπου μία περιοχή των 400 στρεμμάτων περίπου, είχε ενταχθεί στα διοικητικά όρια του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, παρότι σε παλαιότερη χάραξη υπαγόταν στην Κοινότητα Γιαννάδων. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, μη γνωρίζοντας τούτο, δεν προέβησαν στις προβλεπόμενες δηλώσεις στο Κτηματολόγιο (στο πλαίσιο της παλιάς κτηματογράφησης). Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα συμπερίληψης των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων εκτάσεων στην υποβολή δηλώσεων της νέας κτηματογράφησης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *