Φανή Τσιμπούλη: Η Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν έγινε με ευθύνη της Δημάρχου και της δημοτικής αρχής

Δεν πραγματοποιήθηκε χτες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και της δημάρχου, που εξακολουθεί να θεωρεί το δημοτικό συμβούλιο ως εργαλείο των επιδιώξεών της και όχι ως πολιτικό όργανο που έχει υπόσταση , φωνή και θέσεις. 16 δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν 20 μέρες πριν, αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το “Φεστιβάλ Πόλης”, καθώς επίσης και δεύτερο αίτημα με θέματα το πολύπαθο “Άλσος της Γαρίτσας” καθώς οι εξελίξεις εκεί τρέχουν μέρα με τη μέρα, και φυσικά την “ΔΙΑ-ΔΕΥΑΚ”, της οποίας θα αναδειχθούν πολλές πτυχές, καθότι είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Τα σημαντικότατα αυτά θέματα, προσπαθεί η δήμαρχος, να τα υποβιβάσει, υποδεικνύοντας στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να τα θέσει προς συζήτηση σε μεταμεσονύκτιες ώρες , ώστε να είναι εξαντλημένοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι ενδιαφερόμενοι -παριστάμενοι στη συνεδρίαση. Βεβαίως, η αντιπολίτευση έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει μόνη της δημοτικό συμβούλιο και θα το κάνει, αλλά χρέος μας ήταν να αναμένουμε την δημοτική πλειοψηφία να πράξει το καθήκον της, πράγμα το οποίο δεν έγινε , αντιθέτως, καταβάλλεται συνεχώς μεγάλη προσπάθεια να μπουν τα ζητήματα αυτά κάτω από το χαλί. Για τη δημοτική αρχή πρωτεύουν τα υπηρεσιακά θέματα τα οποία είναι σημαντικά μεν για τη λειτουργία του Δήμου, αλλά τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας και του μέλλοντος των πολιτών είναι ανώτερα, όπως και να το κάνουμε.
Μάλιστα, πληροφορήθηκα πως έγιναν και κάποιες καταγγελίες από πρόσωπα που τρία χρόνια τώρα, είναι ζήτημα αν έχουμε ακούσει 1-2 φορές τη φωνούλα τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, παρόλα αυτά έχουν την τάση να αποδίδουν χαρακτηρισμούς στους δημοτικούς συμβούλους που δεν εγκρίνουν την τακτική και την πρακτική της δημάρχου… ποσώς μας ενδιαφέρει η ενδεής ρητορική τους και τους απαντάμε στον ίδιο τόνο και με τον ίδιο τρόπο, ότι:

Σας καταγγέλλουμε για το χαμένο εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης εξαιτίας των φωτογραφικών διατάξεων που βάλατε στην προκήρυξη.

Σας καταγγέλλουμε για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων , με την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη ενώ η ίδια, είναι αυτοδύναμη πλέον , τόσο σε οχήματα όσο και σε προσωπικό, την πρόσληψη του οποίου, όσοι από εσάς ήσασταν δημοτικοί σύμβουλοι στην προηγούμενη θητεία, ψηφίσατε, εγκρίνατε και προκρίνατε έναντι του ιδιώτη.

Σας καταγγέλλουμε για τις 200 και πλέον απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών του Δήμου μας, το προηγούμενο έτος, ενώ είχατε τη δυνατότητα να τα προκηρύξετε (στις περισσότερες περιπτώσεις αυτών).

Σας καταγγέλλουμε για τις επικοινωνιακές σας φανφάρες σ’ ότι αφορά το κολυμβητήριο του ΝΑΟΚ το οποίο χωροθετήσατε σε ξένο οικόπεδο!!!!

Σας καταγγέλλουμε για την αυταρχική εμμονή σας σε τμήματα έργων όπως η πίστα σκέιτ στο άλσος της Γαρίτσας και το κόψιμο των δέντρων, που έχει ξεσηκώσει σύσσωμη την τοπική κοινωνία.
Σας καταγγέλλουμε για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα σας, σ’ ότι αφορά τα περιφερειακά πάρκινγκ και το κυκλοφοριακό της πόλης.
Σας καταγγέλλουμε για την εγκατάλειψη του μνημείου της UNESKO, την Παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Σας καταγγέλλουμε για την παντελή απουσία σας στα θέματα καθημερινότητας στις δημοτικές ενότητες του Δήμου μας , ιδίως στην ενότητα του πρώην Δήμου Φαιάκων.

Και πολλά άλλα ακόμα που δεν χωρούν σε αυτήν εδώ τη σελίδα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *