Με επιτυχία οι εργασίες της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Ν.ΜΩΡΟΣ», το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην πόλη της Κέρκυρας από 28/09/2022 έως και 01/10/2022 υπό την αιγίδα του Εθνικού Συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και την υποστήριξη του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με κεντρικό τίτλο: «Η Πρόληψη αποτιμά και Αξιοποιεί όσα φέρνει η Ζωή».
Πάνω από 200 επαγγελματίες και εθελοντές από το πεδίο της πρόληψης των Εξαρτήσεων από Ελλάδα και Κύπρο συμμετείχαν στο πλούσιο πρόγραμμα εργασιών της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης, η οποία έφερε νέα ποιοτικά στοιχεία σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως τη διεξαγωγή σε ιστορικά κτίρια και ανοιχτούς χώρους και κήπους της πόλης της Κέρκυρας, το άνοιγμα και τη διάχυση στην τοπική κοινότητα με τη διαδραστική παράσταση θέατρου forum με τίτλο, «Κι ο βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος», την αναστοχαστική περιήγηση σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος συνδέοντας τους συμμετέχοντες με τους ανθρώπους, την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό της Κέρκυρας και με την κοινότητα των πολιτών. Επίσης, με τη συμβολή συναδέλφων από 14 Κέντρα Πρόληψης και 5 εθελοντικούς φορείς, που πλαισιώθηκαν από μαθητές της Σχολής Χορού της Εύας Γραμμένου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/10 στην Πλακάδα του Αγίου η δράση, με θέμα «Η 13η Πανελλήνια Συνάντηση μεταφέρει το μήνυμα της Πρόληψης στην τοπική κοινότητα»: Ένα χορευτικό flash mob με το τραγούδι «Ο Χορός» των Onirama, που εξέπληξε ευχάριστα και ενσωμάτωσε τους περαστικούς σκορπώντας χαμόγελα και συγκίνηση.
Η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Κέρκυρας, χορηγοί επικοινωνίας, μετέδωσαν το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης.
Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η εναρκτήρια ανοιχτή στην τοπική κοινότητα εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Άτομα και Συλλογικότητες: Αναστοχασμοί και Προκλήσεις του Μετα-πανδημικού Ανθρώπου» μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο των δύο κεντρικών συνομιλητών: Θ. Δρίτσα (Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτης και συγγραφέας, Συνεργάτης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου) και Γ. Γουρνά (Διδάκτωρ Ψυχιατρικής, Θεραπευτής Ομάδας και Οικογένειας, Μέλος της ΣΕΟ του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου), που πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία την Τετάρτη 28/09/2022.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *