Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Στη συνάντηση τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση δράσεων του αγροτικού τομέα από το ”Ελλάδα 2.0, πρόγραμμα Leader κ.α., καθώς και επί μέρους ζητήματα που αφορούν τους Ελαιοπαραγωγούς, ενόψει μάλιστα της έναρξης της ελαιοκομικής περιόδου.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τις προσπάθειες που γίνονται στην Κέρκυρα στον τομέα της μεταποίησης και τυποποίησης ελαιολάδου, αλλά και στον τομέα της παραγωγής άλλων επώνυμων τοπικών προϊόντων με εξαγωγικό μάλιστα χαρακτήρα. Επίσης ζήτησε και την παρέμβαση του Υπουργού για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους αγρότες που καταθέτουν αιτήματα σύνταξης. Ενδεικτικά ανέφερε το ζήτημα της αύξησης του ορίου παρακράτησης οφειλών προς ΕΦΚΑ – ΟΓΑ κατά την έκδοση σύνταξης, καθώς και το ζήτημα όσων αγροτών κατέθεσαν αίτημα συνταξιοδότησης από το 2021 και μετά, οι οποίοι εκ παραδρομής δεν δήλωσαν αγροτικό εισόδημα κάποια χρόνια με συνέπεια να μην μπορεί να προχωρήσει η αίτηση συνταξιοδότησής τους.

Τέλος, ο Βουλευτής προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί το προσεχές διάστημα την Κέρκυρα για να αποκτήσει μια καλύτερη γνώση των τοπικών θεμάτων που αναφέρονται στο χαρτοφυλάκιό του. Η επίσκεψη προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2022.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *