Δ. Μπιάγκης: «Απαράδεκτη η απόφαση μείωσης των αποζημιώσεων των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς» τονίζουν με ερώτηση τους οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής , κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θανάση Πλεύρηαναφορικά με: «την απαράδεκτη απόφαση μείωσης των αποζημιώσεων των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς».
Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές υποστηρίζουν ότι:

«Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η απόφαση που εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ μέσα στην καρδιά τουΑυγούστου, με την οποία μειώνει την αποζημίωση των αναλώσιμων υλικών υψηλής τεχνολογίας για τη διαβητική νόσο. Ο λόγος για το νέο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 4204/τ.Β/08/08/2022), στο οποίο αναρτήθηκαν οι τιμές των νέων ιατροτεχνολογικών προϊόντων Σακχαρώδη Διαβήτη που ενέταξε ο ΕΟΠΥΥ στο Μητρώο των Αποζημιούμενων Προϊόντων του. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, μειώνεται η αποζημίωση για τους αισθητήρες νέας τεχνολογίας που λειτουργούν με τις σύγχρονες αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, εν είδει τεχνητού παγκρέατος, για τους διαβητικούς τύπου 1. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αγγίζει μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, αφού σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ το 2021, τα άτομα με διαβήτη Τ1 στην Ελλάδα ανέρχονται στις 50.000, πολλά από τα οποία είναι βρέφη και μικρά παιδιά. Και όπως λένε οι ίδιοι οι ασθενείς, δεν είναι μια ασθένεια των ενηλίκων, ενηλικιώνεσαι μαζί της».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *