Ξεκίνησε ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος – Στον αέρα η προκήρυξη για το καθεστώς “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα”

Δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 για το καθεστώς “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα”. Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, που ψηφίστηκε από την Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο, ξεκίνησε εντός των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν τεθεί με την προκήρυξη του πρώτου από τα συνολικά 13 καθεστώτα.

Με τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει σε σχέση με τους προηγούμενους αναπτυξιακούς, όπως με την θέσπιση των 13 καθεστώτων ενίσχυσης, την πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας αιτήσεων αλλά και τις σημαντικές τομές στην αξιολόγηση και έγκριση των σχεδίων, ο νέος αναπτυξιακός ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου επιχειρείν με γνώμονα το μέλλον.

Ολόκληρη η διαδικασία πλέον θα λαμβάνει χώρα μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, μέσα από σύγχρονες και αυτοματοποιημένες μεθόδους με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται στο νέο καθεστώς “Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα” σε:

– 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,

– 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,

– 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,

– 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,

– 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Αστικούς Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις.

Οι αιτήσεις κατάθεσης σχεδίων υπαγωγής ξεκινούν στις 27 Ιουλίου 2022 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022 και η υποβολή τους θα πραγματοποιείται μέσω του Ο.Π.Σ. – Αv (https://opsan.mindev.gov.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας (Διοικητήριο, Ζάκυνθος – 1ος όροφος) ή στα τηλέφωνα 26953 60303 & 26953 60444 ή στα email stasinopoulos@pin.gov.gr & paraschis@pin.gov.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *