Το Εργατικό κέντρο Κέρκυρας για την γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Μετά από απαίτηση χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων που εκφράστηκε στους αγώνες των κλάδων, σε συνελεύσεις και συσκέψεις σωματείων και κάτω από την πίεση των πρωτοπόρων συνδικάτων, αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ Γενική Πανελλαδική Απεργία για τις 9 Νοέμβρη.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απεργία έχει σημάνει πραγματικός συναγερμός απ’ άκρη σ’ άκρη  της χώρας, τόσο στους χώρους δουλειάς όσο και στις γειτονιές. Η αγωνία, η οργή και η αγανάκτηση είναι ίδια παντού. Στα χείλη των εργαζομένων ένα σύνθημα υπάρχει, μια φωνή βγαίνει από όλους:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ:

  • Με την καλπάζουσα ακρίβεια που σαρώνει τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Με το πάγωμα και τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων.
  • Με την υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών κατακτήσεων.
  • Με το ξεμπέρδεμα στη δουλειά, κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς.
  • Με την ανασφάλεια και τους κινδύνους στη δουλειά, με τις επαγγελματικές ασθένειες, τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα.
  • Με την κρατική τρομοκρατία και καταστολή.
  • Με την εμπλοκή μας σε πολέμους και αντιπαραθέσεις για τα κέρδη των πολυεθνικών εταιρειών.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας δεν γίνεται να παραμένουμε θεατές στην εξόντωσή μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε άλλο παρά τη φτώχεια  και την μιζέρια  που μπαίνουν ορμητικά στα σπίτια και τα νοικοκυριά μας.

Δεν θα περιμένουμε για άλλη μια φορά να μας σώσουν οι γνωστοί επίδοξοι «σωτήρες» που γυρνοβολάνε και ξεπουλούν την πραμάτεια τους, ως σύγχρονοι «πραματσούληδες» στο εμπόριο ελπίδας.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροαγρότες, οι λαϊκές δυνάμεις που παράγουμε το σύνολο του πλούτου, εμείς και μόνο εμείς, με την οργάνωση και τους αγώνες μας μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, να φέρουμε τα πάνω-κάτω γιατί εμείς κινούμε τον τροχό της ιστορίας και της ζωής, αρκεί εμείς ν’ αναδείξουμε  τις δυνάμεις μας και να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας.

Οι ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας 15ετίας, η καπιταλιστική κρίση, τα μνημόνια, η πανδημία, το βίαιο ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, η δραματική συρρίκνωση του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, η συσσώρευση της οικονομικής δραστηριότητας και του πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους πρέπει να κάνουν την εργατική τάξη και τον λαό πιο έμπειρους και πιο ώριμους.

Την ίδια ώρα η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. Κατανοούμε λοιπόν ότι η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων δεν θα έρθει ούτε ως φιλοδώρημα, ούτε ως ψυχοπόνια των πλουτοκρατών, ούτε από την καπιταλιστική ανάπτυξη και την διεύρυνση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και τελικά να πετύχουμε μια άλλη, καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, παλεύοντας με τα συνδικάτα και αμφισβητώντας ευθέως την απαίτηση των πλουτοκρατών να ορίζουν τις ζωές μας, αρπάζοντας τον πλούτο που εμείς παράγουμε, οδηγώντας μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη αποτελεί σταθμό για την εργατική τάξη. Η επιτυχία της απεργίας μπορεί να βάλει τις βάσεις για την ανάταση του ηθικού των εργαζομένων. Μπορούμε και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα αφήνοντας πίσω την απαισιοδοξία που σκόρπισαν οι αυτόκλητες έμποροι ελπίδας το προηγούμενο διάστημα.

Η απεργία αυτή μπορεί με την επιτυχία της να στριμώξει την εργοδοσία και τα πιόνια της στην πολιτική σκηνή, δεδομένου ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Η απεργία αυτή μπορεί με την επιτυχία της αλλά και τη συνέχεια των αγώνων των κλάδων να πετύχει την απόσπαση κατακτήσεων για την εργατική τάξη. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά, μέχρι την τελευταία στιγμή και χωρίς να αφήνουμε λεπτό χαμένο για την επιτυχία της απεργίας.

Παλεύουμε βάζοντας ως άμεσα αιτήματα:

  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αναχαίτιση της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.
  • Επίδομα ανεργίας στους ανέργους για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Αύξηση των συντάξεων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η Διοίκηση του ΕΚΚ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *