Γιώργος Καλούδης: Να αφιερωθεί απο τη δημοτική αρχή η αυριανή ημέρα σε αιμοδοσία για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών

Η Παράταξή μας εκφράζει σύσσωμη την οδύνη της και τη θλίψη της για το τραγικό δυστύχημα από τη σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή πολλών Ελλήνων μεταξύ των οποίων πολλών νέων παιδιών.
Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων.
Είναι αδιανόητο στην εποχή που ζούμε να μην υπάρχει δικλείδα ασφαλείας από την κρατική μηχανή ούτως ώστε να αποφεύγονται τέτοια είδους δυστυχήματα. Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή του
GPS , των αισθητήρων, των εφαρμογών των κινητών όπου βλέπουμε τη κίνηση των αεροπλάνων και των πλοίων στα κινητά μας να μην έχουν εγκατασταθεί αντίστοιχα συστήματα ασφαλείας για τα τρένα.
Παρά τις πολλές προς τούτο δημόσιες ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις και το από Οκτώβρη 2022 εξώδικο του Σωματείου των Σιδηροδρομικών που ζητούσε ακριβώς την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων για να αποφεύγονται τα ανθρώπινα λάθη. Πρόδηλες οι ευθύνες της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η ιδιωτικοποίηση των πάντων προς κερδοσκοπία των ολίγων χωρίς να επενδύονται χρήματα στην ασφάλεια προς μεγιστοποίηση του κέρδους αποδεικνύεται ότι είναι επιζήμια για τον λαό.
Είναι η αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού.

Ζητάμε η αυριανή ημέρα να αφιερωθεί από τη δημοτική εξουσία σε αιμοδοσία στα κεντρικά σημεία της Πόλης μας και να σταλεί το αίμα για τους τραυματίες νοσηλευόμενους στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *