Παύλος Γερουλάνος: «Τα 5 «πράγματα» που θα κάνω στο ΠΑΣΟΚ, αν εκλεγώ»

Στα 5 πρώτα «πράγματα» που θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρός του, αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», στον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη, ο υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Πρώτο βήμα, να ανοίξω το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Θα καλέσω κάθε αιρετό, πρώην και εν ενεργεία, που προέρχεται από τον χώρο μας στον χώρο της πολιτικής. Βουλευτές, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, Πανεπιστημίων, Συνεταιρισμών, Συνδικαλιστικών Φορέων και θα τους ζητήσω τη βοήθειά τους, σε δύο επίπεδα: ένα, να επανασυνδέσουμε το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και δύο, να εξειδικεύσουμε την Αναγέννηση για κάθε γωνιά της χώρας, κοινωνική ομάδα και κλάδο της οικονομίας.

Δεύτερο, πλήρης ενεργοποίηση των τομέων πολιτικής, για παραγωγή κυβερνητικού προγράμματος – θέλω τα 5 πρώτα Νομοσχέδια της Κυβέρνησής μας έτοιμα, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Τρίτο, συνεργασία με τους Ευρωβουλευτές μας, τους πρώην Προέδρους και ειδικούς, για μια πολυεπίπεδη, ενεργητική εξωτερική και αμυντική πολιτική και παρουσία του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα εθνικά μας θέματα.

Τέταρτο, σύγχρονη επικοινωνία που θα φτάσει το σχέδιό μας σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Και βέβαια, δημιουργία ενός πρωινού καφέ με μια ηγετική ομάδα που θα εμπνέει ενότητα και εμπιστοσύνη. Μια ομάδα, που θα βλέπει ο κόσμος και θα λέει: «Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράξη αυτά που πρεσβεύουν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επανέλθει σε εκλογικά επίπεδα της τάξης του 30% και 35%, ο κος Γερουλάνος, αφού ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει σε όποιο ποσοστό χρειάζεται για να έχει αυτοδυναμία, υπογράμμισε πως ο ίδιος θα επιδιώξει ευρύτατες συναινέσεις από όλους, ώστε να λυθούν τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

«Θα φτάσουμε σε όποιο ποσοστό χρειάζεται, για να έχουμε αυτοδυναμία. Αλλά και πάλι θα ζητήσω, εξαρχής, ευρύτατες συναινέσεις. Οι βαθιές τομές που χρειάζεται η χώρα, από τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξυγίανση του ΕΣΥ, μέχρι τα εθνικά θέματα, απαιτούν διακομματικές συναινέσεις. Και οι ευρύτατες συναινέσεις θα πρέπει να φτάσουν σε κάθε γωνιά της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι, μόνος και από το Μαξίμου, μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, τις φωτιές και τη λειψυδρία; Όποιος δεν βλέπει την ανάγκη για σύνθεση και συνεργασία, είναι πολιτικά τυφλός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *