Τον Πρέσβη του Κατάρ υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας στο Σαν Τζάκομο

Την επίσκεψη του Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα κ. Άλι Αλ Μανσούρι, δέχθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος στο Iστορικό Δημαρχείο, παρουσία του Αντιδημάρχου Σπύρου Χαλικιόπουλου.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρέσβη και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: “To ενδιαφέρον του Κατάρ επιβεβαιώνεται σήμερα, με την παρουσία του Πρέσβη, εδώ, στο νησί της Κέρκυρας, το οποίο ήδη, από τα παρελθόντα έτη, αποτελεί πόλο έλξης για επενδυτικές δραστηριότητες, κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο”.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος παρουσίασαν στον Πρέσβη την τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας και τόνισαν ότι το νησί μας είναι ένας ασφαλής προορισμός με μηδενική εγκληματικότητα και αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης.
Ανέφεραν ειδικότερα, ότι η γεωγραφική θέση της Κέρκυρας, στο κέντρο της Μεσογείου, ως σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης, επηρεάστηκε από διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες, οι οποίες έχουν αφήσει το δικό τους πολιτισμικό αποτύπωμα και έχουν επηρεάσει την ιστορική διαδρομή του νησιού.
Σήμα κατατεθέν αυτής ακριβώς της αλληλεπίδρασης, είναι η Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Πρέσβης δήλωσε γοητευμένος από τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κέρκυρα είναι το πρώτο από τα νησιά που επισκέπτεται στη χώρα μας, στο πλαίσιο των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου την Κέρκυρα για τις διακοπές του.
Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι το Κατάρ διατηρεί εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται με διμερείς συνεργασίες στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των επενδύσεων ενώ ανέφερε τις πρωτοβουλίες της Πρεσβείας για την εισαγωγή απευθείας πτήσης από την Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, προς το νησί της Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η παρουσία του Πρέσβη στην Κέρκυρα, εκφράζει το έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον του Κατάρ για την περιοχή μας και τόνισε με τη σειρά του, ότι προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές που διέπονται από αισθήματα φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *