Αλέκος Αυλωνίτης : Φλωρίδης: Ο γονατογράφος νομοσχεδίων, ο ορισμός του ποινικού λαϊκισμού

Καλωσορίζουμε τον κ. Φλωρίδη στο 2019! Από τότε έχει τεθεί σε ισχύ ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Ν.4620/2019, άρθρα 284,285,291 κ.ο.κ). Πρόκειται για το περίφημο «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», που ο Υπ. Δικαιοσύνης ανακάλυψε μόλις σήμερα(!!!) και που κατά την προσφιλή του τακτική ανακοίνωσε ως νέο μέτρο, δικής του εμπνεύσεως, προς ικανοποίηση των λαϊκών δικαστηρίων σε τηλεδίκες και τηλεοπτικά πάνελ.

Ο Υπ. Δικαιοσύνης, που επιθυμεί μονίμως να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας και που, όπου οσμίζεται κοινωνική αναταραχή και λαϊκό ενδιαφέρον, εμφανίζεται ως κοινωνικός τιμωρός .
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο ορισμός του εξολοθρευτή της νομικής επιστήμης και του ποινικού νόμου. Μόλις πριν 4 μήνες, με τον Ν.5090/2024 (εφαρμόστηκε πριν 2 μήνες) τροποποίησε -βιαστικά και πρόχειρα ως συνήθως- και τον Ν.3500/2006 “περί ενδοοικογενειακής βίας” . Επικαλέστηκε δήθεν αυστηροποίηση διατάξεων, αλλά σήμερα αποδεχόμενος την πρόχειρη και αποσπασματική νομοθετική τακτική που ακολουθεί, επιχειρεί νέες αλλαγές στους νόμους, που στα χέρια του έχουν γίνει κουρελόχαρτα!

Εζήλωσε δόξα σύγχρονου Ουλπιανού, φιλοδοξεί να γίνει ο νέος Παπινιανός, φαντάζεται μεγαλεία εξέχοντος Ρωμαίου νομοδιδασκάλου; Δεν εξηγείται αλλιώς ο ζήλος του κ. Φλωρίδη να συνεχίζει να τροποποιεί ασύδοτα, μαζί με τον προκάτοχό του κ. Τσιάρα, περισσότερες από 15 φορές, Ποινικούς Κώδικες και ειδικούς ποινικούς νόμους!

Όμως η εγκληματικότητα δεν μειώθηκε, οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν, η έμφυλη βία καθημερινά παρούσα. Η ρατσιστική ρητορική και η ομοφοβία βρίσκουν βήμα καθημερινά σε ΜΜΕ, με ελάχιστες επιπτώσεις για τα “ανθρωπάρια ” που κερδίζουν τα πολυπόθητα 10 λεπτά δημοσιότητας. Οι συγκαλύψεις για εγκλήματα όπως τα Τέμπη, το ναυάγιο της Πύλου, η διαρροή προσωπικών δεδομένων, οι παρακολουθήσεις με predator κλπ δεν απασχολούν καθόλου τον κ. Υπουργό, κι ας καταρρακώνουν το κύρος της χώρας, κι ας πλήττουν βάναυσα το Κράτος Δικαίου.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά: Ο ποινικός λαϊκισμός είναι η χείριστη κατρακύλα σε ένα Κράτος Δικαίου. Και απαιτούμε να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση: Τι Κράτος Δικαίου θέλουμε; Το ζητούν οι δικαστικοί, οι δικηγόροι, ο νομικός κόσμος κι ο ίδιος ο λαός.

Ο μεγαλοϊδεατισμός του Υπ. Δικαιοσύνης, η επιμονή στην ανάδειξη του ΕΓΩ έναντι του εμείς, η στρέβλωση νόμων και οι άρον-άρον αλλαγές, στα περίφημα νομοσχέδια-γονατογραφήματα που φέρουν την υπογραφή Φλωρίδη είναι η επιτομή του ποινικού λαϊκισμού. Είναι η επιτομή της κατρακύλας του Κράτους Δικαίου!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *