Δημήτρης Μπιάγκης: Ας διευρύνουμε το φάσμα των μουσείων της Κέρκυρας

Τα μουσεία όλου του κόσμου αποτελούν «ζωντανά» σημεία αναφοράς της ιστορίας κάθε λαού και έναν από τους βασικούς πυλώνες για τη διαφύλαξη αλλά και τη διακίνηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η Κέρκυρα, αποτελεί τρανό παράδειγμα μιας περιοχής, που μέσα από τα μουσεία της επιχειρεί να φέρει στο προσκήνιο την πλούσια κληρονομιά που διατηρεί ανά τους αιώνες. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το Βυζαντινό (Αντιβουνιώτισσα), το Μουσείο Χαρτονομισμάτων, τα Μουσεία Καποδίστρια και Σολωμού, η Πινακοθήκη της Κέρκυρας, το Αχίλλειο και το Μον Ρεπό, το Σερβικό Μουσείο αλλά και τα λαογραφικά μουσεία των πολιτιστικών σωματείων και των φιλαρμονικών μας, αποτελούν ουσιαστικούς συνδετικούς κρίκους με το παρελθόν που καλούμαστε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.
Παράλληλα, οφείλουμε να διευρύνουμε το φάσμα τους, διεκδικώντας τη δημιουργία και νέων, καθώς η πόλη μας ακόμα και σήμερα, συνεχίζει να γεννά και να γράφει ιστορία μέσα από τους σύγχρονους αξιόλογους δημιουργούς της.
Η δημιουργία ενός Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με την παράδοση της πόλης στην γλυπτική, την χαρακτική και τη ζωγραφική αποτελεί ένα στόχο που πρέπει να οριοθετήσουμε, όπως και η δημιουργία ενός Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων που θα τιμήσει τις μεγάλες προσωπικότητες που γέννησε ετούτος το τόπος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *