Φτάνει πια η Δουλοπρέπεια! Μούσες – Mouses !. Γράφει ο Κοσμάς Παυλίδης

Είναι εξ αντικειμένου αληθές, ότι η αγγλική γλώσσα εμπεριέχει σε μεγάλο ποσοστό γλωσσικά στοιχεία της αρχαίας ελληνικής. Τεράστια απόδειξη αυτού του ισχυρισμού είναι ο λόγος του υπηρεσιακού Έλληνα Πρωθυπουργού το έτος 1989, Ξενοφώντα Ζολώτα, ο οποίος μιλώντας στην γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. στην Νέα Υόρκη, μίλησε μόνο ελληνικά χρησιμοποιώντας αγγλικούς όρους.
Εάν λάβεις υπ’ όψιν σου αυτήν την μεγάλη αλήθεια, τότε πολλές λέξεις και φράσεις των Άγγλων έχουν παραβιάσει βασικές έννοιες της ελληνικής γλώσσας.
Μελετώντας λοιπόν αυτήν την σχέση ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μπορούν να ερμηνευθούν πολλές τραγικές μεταφράσεις, όχι μόνο των λέξεων αλλά και της ελληνικής ιστορίας και ιδιαίτερα η παρερμηνεία τοπωνυμιών που αλλοιώνουν ακόμη και την ιστορία ενός τόπου και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από την πραγματική του προϊστορία και πολιτισμό.
Μέγα παράδειγμα της αλήθειας αυτής, αποτελεί στην Κέρκυρα το όνομα του μικρού και ωραίου νησιού μπροστά στην παλαιόπολη μας, αυτού που ονομάζουμε ΠΟΝΤΙΚΟΝΉΣΙ. Προσέξτε λοιπόν την απαράδεκτη αλλοίωση. Στην αρχαία Ελλάδα γεννήθηκαν οι ΜΟΎΣΕΣ, οι εννέα θεότητες κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, που καλύπτουν τις ανάγκες των λαών σε μουσική, ποίηση, χορό και άλλα. Οι σπουδαιότερες μέχρι σήμερα τέχνες. Ίδια ακριβώς λέξη υπάρχει και στην αγγλική γλώσσα, MOUSES. Οι Άγγλοι με την λέξη αυτή ονομάτισαν “τα ποντίκια”. Οι Ελληνίδες Μούσες δηλαδή στην αγγλική, γίνονται ποντίκια.
Το νησάκι μπροστά στην παλαιόπολη της Κέρκυρας ήταν το νησί του Απόλλωνα και των Μουσών, δηλαδή αγγλιστί το Mouse island. Στην μετάφραση του όμως οι Έλληνες δουλοπάροικοι, υποταγμένοι στην αγγλική κυριαρχία δέχτηκαν τον όρο Ποντικονήσι. Πλήρης και τραγική αλλοίωση της γλώσσας και της ιστορίας ενός τόπου. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα στην Ελλάδα να αποκαταστήσουμε την πραγματική μας ιστορία και ιδιαίτερα τα τοπωνύμια μας.
Η κατοχή και η προσβολή της ιστορίας μας πρέπει να τελειώνει. Ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα της αδυναμίας να αποκαταστήσουμε την ιστορία είναι και το άγαλμα του Μοροζίνι στην πλευρά του δημαρχιακού μεγάρου της Κέρκυρας, το Σαν Τζιάκομο. Ο μεγαλύτερος εγκληματίας κατά της ανθρώπινης ιστορίας, ο άνθρωπος που κατέστρεψε κυριολεκτικά την Ακρόπολη των Αθηνών και τον Παρθενώνα, μας κοιτάει ειρωνικά και οι “άγγελοι” τον περιτριγυρίζουν υπερήφανοι για τον καλό τους “Άγιο”. Ας αποκατασταθεί κάποτε η ελευθερία και η ανεξαρτησία μας. Ας δικαιώσουμε κάποτε την ελληνική μας καταγωγή. Διαφορετικά, φέρτε τον Κεμάλ και τον Χίτλερ και βάλτε δίπλα στον Μοροζίνι και τον Μουσολίνι, να ισορροπήσουμε την κατάντια μας.
Απευθύνομαι στον κερκυραϊκό λαό πιστεύοντας ότι θα αποκαταστήσει την αλήθεια και την ιστορία που μας αρμόζει.
Κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι βουλευτές της Κέρκυρας, ξεπεράστε τα όποια εμπόδια και φανείτε ικανοί Έλληνες να υπηρετήσετε τον ελληνισμό, την πιο ολοκληρωμένη σκέψη της ανθρωπότητας. Καλώ όλες τις φιλόμουσες εταιρίες της Κέρκυρας, Φιλαρμονικές, Χορωδίες, ανθρώπους του πολιτισμού και ολόκληρο τον Κερκυραϊκό λαό να αποκαταστήσει την ιστορία του και την τιμή που του πρέπει.
Η Καλλιόπη, Η Κλειώ, Η Ευτέρπη, Η Τερψιχόρη, Η Ερατώ, Η Μελπομένη, Η Θάλεια, Η Πολύμνια και Η Ουρανία μας καλούν να συμπεριφερθούμε ως Έλληνες.
ΌΧΙ αρουραίοι, οι Μούσες μας. Φτάνει πια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *