Από την Κέρκυρα η καμπάνια της Νέας Αριστεράς: «Δώσε φωνή στο δίκιο σου»

Την Παρασκευή 10 Μαΐου επισκέφθηκε την Κέρκυρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινώντας από το νησί μας και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.
Συνοδευόμενος από τις υποψήφιες ευρωβουλεύτριες με τη Νέα Αριστερά Έφη Γιαννοπούλου και Αλίκη Κατσαρού συνάντησε το πρωί τον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη δραστηριότητα του Λιμένος, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και την κοινωνική του δράση, ενώ συζητήθηκε το θέμα του υπερτουρισμού και της διαχείρισης της Κέρκυρας ως προορισμού ώστε η τουριστική δραστηριότητα να μη μετατραπεί από ευλογία σε κατάρα για τους κατοίκους του νησιού.
Στη συνέχεια συνομίλησε με τον εκπρόσωπο του Σωματείου Ναυτεργατών για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους, τονίζοντας πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς μέριμνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Αμέσως μετά, ο Αλέξης Χαρίτσης με τις υποψήφιες και μεγάλη ομάδα μελών της Νέας Αριστεράς Κέρκυρας, επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά, συνομίλησε με επαγγελματίες, περιηγήθηκε την πόλη και επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΑ.
Στο ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο και ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κέρκυρας. Στη συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη της εφαρμογής του Σχεδίου Διαχείρισης για την Παλιά Πόλη ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αλλά και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τους πόρους και τις αρμοδιότητες που χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της πόλης, από τον τουρισμό μέχρι την αξιοποίηση και τη διαχείριση του πολιτιστικού της πλούτου. Επίσης, ο Αλέξης Χαρίτσης δεσμεύθηκε να φέρει ως ερώτηση στο Κοινοβούλιο το ανοιχτό ζήτημα του Παραλιακού Μετώπου της Κέρκυρας και της παραχώρησής του στον Δήμο.
Με τα στελέχη της ΝΑ γευμάτισε σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, και το βράδυ πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Βουλής. Την ομιλία του χαιρέτησε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια Αλίκη Κατσαρού.
Ο Αλέξης Χαρίτσης έθιξε τα ζητήματα του πολέμου και της γενοκτονίας στη Γάζα, τη σημασία των Ευρωεκλογών για τη σύσταση του Ευρωκοινοβουλίου και τα προτάγματα που θα θέσει ανάλογα με τη σύνθεσή του, ζητήματα δημοκρατίας και οικονομίας αλλά και την ανάγκη των ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων του προοδευτικού χώρου.
Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Ο Πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς έδωσε δυο συνεντεύξεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ νάμεσα στις δηλώσεις προς στους δημοσιογράφους κήρυξε επίσημα τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Αριστεράς για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Δώσε φωνή στο δίκιο σου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *