Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Γιορτή της Μητέρας με τη σκέψη στις μανάδες της Γάζας.

Γιορτή της Μητέρας με τη σκέψη στις μανάδες της Γάζας

Ημέρα της Μητέρας σήμερα, αφιερωμένη σε εκείνες που μας έδωσαν ζωή. Και δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε τις χιλιάδες μανάδες, για τις οποίες ο σημερινός εορτασμός και οι τρυφερές σκέψεις είναι πολυτέλεια, που υφίστανται φρικαλεότητες στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκείνες που με τα παιδιά τους αγκαλιά αγωνίζονται για ελευθερία, δίκιο, καθημερινές ανάσες ζωής. Εκείνες που αγωνιούν να σταθούν όρθιες σε μια σπιθαμή γης, απέναντι σε εκτοπίσεις, πόλεμο, βιαιοπραγίες, θάνατο.

Ημέρα της Μάνας σήμερα, να μας θυμίζει να μην αποστρέφουμε το πρόσωπο από τον ανθρώπινο πόνο. Η σκέψη μας στις μανάδες της Γάζας, με ισχυρή την απαίτηση να σταματήσει ο κύκλος του αίματος και της βίας, να παύσει η επίθεση κατά των αμάχων -μανάδων και παιδιών-στη Ράφα και να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

Χρόνια πολλά στις Μάνες όλης της γης. Όσοι τις έχετε κοντά σας, κλείστε τις σφιχτά στην αγκαλιά σας και θυμηθείτε όσα εκείνες συμβολίζουν: την άνευ όρων αγάπη και την ασφάλεια, τη δημιουργία ζωής και τον σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *