Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Άλλη μια «επένδυση» καταρρέει και αποκαλύπτει το σαθρό αφήγημα τούτης της Κυβέρνησης

Άλλη μια «επένδυση» καταρρέει και αποκαλύπτει το σαθρό αφήγημα τούτης της Κυβέρνησης. Η μαρίνα στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, που εγκαινιάστηκε με τυμπανοκρουσίες τον Αύγουστο 2022 από τον Υπουργό Κικίλια, που χαρακτηρίστηκε τότε από τους ντόπιους κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς ως «έργο τουριστικής ανάπτυξης που θα φέρει προστιθέμενη αξία στον τόπο» και μάλιστα εντάχθηκε στον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, δημιουργεί σωρεία προβλημάτων σήμερα τόσο στο Δήμο Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων όσο και στους επαγγελματίες της περιοχής.

Βρεθήκαμε στην Παλαιοκαστρίτσα, καλεσμένοι των λεμβούχων, μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καρύδη και ενημερωθήκαμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την διαχειρίστρια εταιρία στην εργασία τους. Επιπλέον ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο Στ. Πουλημένο για την μη καταβολή του ετήσιου μισθώματος από την εταιρεία και για τις νόμιμες ενέργειες που θα ακολουθήσει ο Δήμος. Ξεκάθαρα τάσσομαι στο πλευρό των 80 επαγγελματιών και δεκάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, που ζουν από τον θαλάσσιο τουρισμό και αγωνιούν για τη διαβίωσή τους. Είμαι μαζί τους, και από κοινού με τον Δήμο Κ. Κέρκυρας, όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος στις επόμενες ενέργειες που σχεδιάζουν αλλά και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε συνάντηση που θα επιδιώξω με την Υπουργό Τουρισμού. Πρωτεύει όμως, σε αυτή τη φάση και μέχρι ο Δήμος και οι επαγγελματίες αποφασίσουν τις πιθανές δικαστικές ενέργειές τους, να οριστούν προσωρινές θέσεις των επαγγελματικών σκαφών και αγκυροβόλιο στον κολπίσκο της Αλύπας, έως ότου λυθεί το θέμα.

Ας απαντήσουν όσοι ζητωκραύγαζαν τότε και κώφευαν στις προειδοποιήσεις μας: Που είναι, δύο χρόνια μετά, οι υποδομές κι ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η εργασιακή τάξη και η επίλυση των προβλημάτων των επαγγελματιών που ΘΑ έφερνε η επένδυση;

Από τα fake news περί επενδύσεων και έργων μέχρι την τελική κατάληξη (Ερημίτης, Αλύπα, παραλιακή ζώνη Κέρκυρας, Αχίλλειο) μια προεκλογική περίοδος δρόμος!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *