Στέφανος Γκίκας στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας: «Η Κέρκυρα Συνεχίζει Δυναμικά στον Χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού με την Κατασκευή 5 Νέων Μαρινών»

Την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας (Ε.ΜΑ.Ε.) που γίνεται στην Κέρκυρα, χαιρέτησε με την έναρξη των εργασιών της ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Στέφανος Γκίκας.
Ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και Διευθύνοντα Σύμβουλο της LAMDA Marinas, Σταύρο Κατσικάδη, για την επιλογή της Κέρκυρας για πρώτη φορά, για την συνέλευση της Ε.ΜΑ.Ε., τονίζοντας ότι η Κέρκυρα συνεχίζει δυναμικά στον χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού με την κατασκευή 5 νέων μαρινών, εκ των οποίων η μία megayachts.
Υπογράμμισε την σημασία που έχει για την χώρα μας – των 3.000 νησιών και των 16.000 km ακτογραμμής – η περαιτέρω ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού. Επεσήμανε δε, ότι αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον ΚυριάκοΜητσοτάκη, η ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού.
Εξήρε δε την πρωτοβουλία της Ε.ΜΑ.Ε., να χρηματοδοτήσει νέα μελέτη για τον χωροταξικό σχεδιασμό του συστήματος μαρινών στην Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη φυσικά του Υπουργείου Τουρισμού.
Η μελέτη, εκτός από την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στοχεύει στην χαρτογράφηση προτεινόμενων περιοχών της Ελλάδας για την ανάπτυξη νέων τουριστικών λιμένων και υποδομών με σκοπό την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Βουλευτής ανέφερε ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, η λεκάνη που δημιουργείται από τις Ανατολικές ακτές της Κέρκυρας και τις Δυτικές ακτές τηςΘεσπρωτίας – μετά και τις αποφάσεις για μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις – θα γίνει κέντροΘαλάσσιου Τουρισμού με μεγάλες δυνατότητες ελλιμενισμού σκαφών και θα σταματήσει την ροή Θαλάσσιου Τουρισμού προς την Αλβανία και τις άλλες ανταγωνιστικές χώρες.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Μαρινών Ελλάδας αποτελείται σήμερα από 24 τουριστικούς λιμένες/μαρίνες με συνολικά 8.500 θέσεις ελλιμενισμού για πλοία αναψυχής και εκπροσωπεί το 77% περίπου των οργανωμένων θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα μας.
Η κύρια αποστολή της Ε.ΜΑ.Ε είναι η βελτίωση του εθνικού πλαισίου ανάπτυξης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των τουριστικών λιμένων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *