Σχόλιο για το μήνυμα του βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Ακολουθώντας τις επιταγές της κυβέρνησης της ΝΔ, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε το φετινό μήνυμά του για την Πρωτομαγιά όχι την 1η Μάη, ημέρα της απεργίας, αλλά στις 7 Μάη, ημέρα της αργίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ήταν 1η Μάη του 1886 που στο Σικάγο οι εργατικές απεργίες συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν 1η Μάη του 1944 που στην Καισαριανή εκτελέστηκαν οι 200 γιατί πάλευαν ενάντια στον κατακτητή και στους ντόπιους συμμάχους του. Η πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και αγώνα, είναι ημέρα που οι εργάτες τιμούν το αίμα που χύθηκε και την μετέτρεψε σε μία μέρα ορόσημο στην ιστορία των εργατικών αγώνων.
Η εργατική τάξη τιμάει τους αγώνες της και τους νεκρούς της την 1η Μάη και όχι στις 7 Μάη ή όποτε επιλέξει η κάθε κυβέρνηση και οι πρόθυμοι συμπαραστάτες της. Έτσι έγινε και φέτος που χιλιάδες εργαζομένων απήργησαν διεκδικώντας καλύτερους όρους ζωής και δουλειάς κόντρα στη θηλιά που έχουν σφίξει στο λαιμό τους οι αντιλαϊκοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων με τις κατευθύνσεις και τις ευλογίες της ΕΕ.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης, και κάθε πρόθυμου, να την μετατρέψει σε μία συνηθισμένη αργία ή σε μια «μέρα των λουλουδιών» αποκρύπτοντας τη βαριά και αιματοβαμμένη ταξική ιστορία της σε μία προσπάθεια απολιτικοποίησης της, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Θα σκοντάφτει πάντα πάνω στους νεκρούς εργάτες, στους εργάτες όλου του κόσμου που βλέπουν την ελπίδα στον αγώνα και την διεκδίκηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *