Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Απάντηση στις δηλώσεις Γ.Φλωρίδη στο ΕΡΤΝews για το Μάτι

Προς απάντηση των δηλώσεων που έκανε ο Γ. Φλωρίδης στο ΕΡΤΝews για την δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση :

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΤΙ»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει αναλάβει εργολαβικά να διαστρεβλωνει την πραγματικότητα, να κρύβει την αλήθεια και να ξελασπώνει το αφεντικό του τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είπε κουβέντα στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΤ1 για την πανηγυρική αθώωση της Ρένα Δούρου από το Δικαστήριο, ούτε θυμήθηκε τι τράβηξε από την οργανωμένη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας που επεδίωκε την πολιτική και ηθική της εξόντωση και την εκμηδένιση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Η Ρένα Δουρου αθωώθηκε και ο κ. Φλωριδης θυμήθηκε για χιλιοστή φορά τον Ποινικό Κώδικα του 2019.

Θα του θυμίσω ότι η Ρένα Δούρου είχε τα κότσια να ζητήσει να δικαστεί. Ζήτησε η ίδια να αρθεί η ασυλία της. Δεν ενήργησε όπως κάποιοι άλλοι πολιτικά δειλοί συνάδελφοι του που κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις του Συντάγματος και την ασπίδα της Κοινοβουλευτικης Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Να του πω λοιπόν οτι από την απόφαση του Δικαστηρίου δεν προκύπτει καμία πολιτική ευθύνη. Και αυτό το αποκρύπτει. Ας φερει λοιπον η ΝΔ και τον κ. Καραμανλή να δικαστεί από το φυσικό του Δικαστή.

Η καθυστέρηση στην εκδίκαση, δηλ. 6 χρόνια από το γεγονός (2018), συμπίπτει χρονικά σε μεγάλο βαθμό με την διακυβέρνηση ΝΔ, αφού αυτή ήταν κυβέρνηση από το 2019 μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά την ποινική μεταχείριση των καταδικασθέντων.

Ο θεσμός της μετατροπής (άρ. 82 ΠΚ) των ποινών φυλάκισης («εξαγορά») σε χρήμα ίσχυε παραδοσιακά στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα. Ίσχυε και το 2018, όταν δηλ. συνέβη η τραγωδία στο Μάτι. Με το νέο Ποινικό Κώδικ (το 2019) καταργήθηκε η μετατροπή με σκοπό οι ποινές που επιβάλλονται να εκτίονται. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Φλωρίδης, ως υπ. Δικαιοσύνης, με το ν. 5090/2024 (άρ. 12) επανέφεραν πανηγυρικά το θεσμό της μετατροπής (ως άρθρο 80Α ΠΚ). Τελικά συμφωνούν ή όχι με το θεσμό; Ας αποφασίσουν!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *