Απάντηση Δ.Ε ΕΑΚΚ στον ΣΕΓΑΣ

Σχετικά με το δελτίο τύπου που παραχωρήθηκε από την ΤΕ ΣΕΓΑΣ θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής.
Συγκεκριμένα πρόσωπα για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουν και μεταφέρουν στα ΜΜΕ ανακρίβειες χωρίς να λαμβάνονται υπ’όψιν τα πραγματικά γεγονότα. Αν και έχουν απαντηθεί αρκετές φορές μάλλον δεν έγιναν κατανοητά.
Το στάδιο δεν έχει σφραγιστεί, αφού λειτουργεί κανονικά ο ανοικτός στίβος μετά από παρεμβάσεις σύμφωνα με την νομοθεσία για να μη χαθούν προπονήσεις αθλητών. Κλειστές παραμένουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του γηπέδου (κερκίδες γραφεία κυλικείο κλπ) μετά από απόφαση της Επιτροπής της ΠΙΝ, αρμόδιας για την αδειοδότηση και μετά από επανειλημμένες οχλήσεις και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων από πρόσωπα και φορείς που κάνουν χρήση του σταδίου. Η αλλαγή κατηγορίας του γηπέδου δεν άρει αυτομάτως την επικινδυνότητα των κερκίδων. Παρεμβάσεις και τεχνικές βελτιώσεις δεν υφίστανται σε εγκαταστάσεις που είναι επικίνδυνες ,ακατάλληλες και μη αδειοδοτημένες (όπως αποδυτήρια, τουαλέτες, γραφεία κλπ ) σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Επίσης σημειώνουμε, ότι ουδέποτε υπήρχαν χαρακτηρισμένα γραφεία του ΣΕΓΑΣ μέσα στο Αθλητικό Κέντρο από την ίδρυσή του με εξαίρεση το έτος 2022-2023 που ουσιαστικά φιλοξενήθηκαν χωρίς κανένα παραχωρητήριο στα γραφεία της Επιτροπής Διοίκησης.
Η μη ενυπόγραφες δηλώσεις περί καταλληλότητας των κερκίδων δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια των χρηστών όταν δεν αναλαμβάνεται και η ευθύνη για αυτές τις δηλώσεις. Οι χαρακτηρισμοί περί εχθρικής διοίκησης είναι προσωπικές απόψεις και σίγουρα δεν αποδεικνύονται αλλά αντιθέτως μπορεί να θεωρηθούν κακοπροαίρετες και ίσως κρύβουν κάποια εμπάθεια σε πρόσωπα και θεσμούς.
Να τονίσουμε, ότι ούτε η παρούσα αλλά ούτε και καμία διοίκηση δεν έκλεισε καμία εγκατάσταση, αφού δεν είναι αρμόδια γι αυτό. Να ενημερώσουμε, ότι κύριος της εγκατάστασης είναι το Υπουργείο και το μόνο αρμόδιο για ριζικές παρεμβάσεις (όπως απαιτούνται σε όλο το ΕΑΚ και ειδικά στο στάδιο). Η διοίκηση κάνει προσπάθειες να είναι σε λειτουργία όλες οι εγκαταστάσεις κάνοντας παρεμβάσεις μέχρι εκεί που της επιτρέπει ο προϋπολογισμός της πιέζοντας παράλληλα τόσο το Υπουργείο όσο και τοπικούς φορείς να συνεισφέρουν στη βελτίωση των συνθηκών.
Ίσως δεν δείχνει ψύχραιμη και ανεξάρτητη αντιμετώπιση ο μηδενισμός όλων των προσπαθειών και των προγραμματισμένων παρεμβάσεων της παρούσας διοίκησης η οποία σίγουρα δεν παρέλαβε ένα νέο και πρότυπο αθλητικό κέντρο ούτε με τις ενέργειες της επιδείνωσε την ήδη υπάρχουσα κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *