Ο Νίκος Δένδιας στη φρεγάτα «Ύδρα» που περιπολεί στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας επισκέπτεται αυτήν την ώρα τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της Επιχείρησης ASPIDES.

Υπενθυμίζεται πως η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε από το λιμάνι του Τζιμπουτί και ήδη βρίσκεται στην περιοχή των επιχειρήσεων για εκτέλεση αποστολής συνοδείας-προστασίας στην περιοχή που πραγματοποιούν επιθέσεις οι Χούθι.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψη του στη φρεγάτα «Ύδρα» που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Ο στόχος της αμυντικής αυτής επιχείρησης θαλάσσιας ασφάλειας είναι η αποκατάσταση και η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο.

Δένδιας στο πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ: Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πατρίδα σάς στέλνει σε ζώνη κινδύνου
ΣΔημειώνεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε στις 26 Μαρτίου το πλήρωμα της φρεγάτας, πριν αυτή αποπλεύσει.

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα».

«Έχω απόλυτη επίγνωση ότι η πατρίδα σάς στέλνει σε μια ζώνη κινδύνου» τόνισε ο υπουργός στα μέλη του πληρώματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *