Επίκαιρη Ερώτηση Αλέξανδρου Αυλωνίτη για το Ναυάγιο της Πύλου

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Κέρκυρας και Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αλέξανδρου Αυλωνίτη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

«Εδώ αναμετρώνται δύο απόψεις. Η μια του Πρωθυπουργού που δήλωσε ότι οι επιβαίνοντες αρνήθηκαν να δεχθούν βοήθεια από το Λιμενικό Σώμα και η άλλη, ακριβώς αντίθετη, που περιλαμβάνει τις καταθέσεις των διασωθέντων, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατρακύλα του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, το πρόσφατο υπόμνημα της Frontex για τις ολιγωρίες της χώρας και ο Συνήγορος του Πολίτη που ζητά εξηγήσεις. Κι εσείς έρχεστε και μας λέτε ότι όσοι ψάχνουμε την αλήθεια κάνουμε κακό στη χώρα μας. Να μην γνωρίζουμε δηλαδή γιατί επί 5 ημέρες έπλεε αυτό το σαπιοκάραβο στη θάλασσα χωρίς κανείς να παρέμβει, με συνέπεια να χαθούν 650 ζωές!», είπε στον Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στυλιανίδη.

Μετά δε τις γενικόλογες απαντήσεις του Υπουργού ο κ. Αυλωνίτης επανήλθε τονίζοντας ότι 650 ψυχές βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας και το Υπουργείο πρέπει να απαντήσει τι συνέβη, γιατί, τι έλεγχος έχει διενεργηθεί και ποια τα πορίσματα αυτού. «Κάντε ένα πόρισμα λοιπόν και πείτε μου ότι λέω ψέματα, εγώ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Frontex, ο Συνήγορος του Πολίτη όλοι. Θεωρείτε ασήμαντη την γενική κατακραυγή; Νομίζετε ότι όλα είναι «δάκτυλος» του ΣΥΡΙΖΑ; Τελικά ποιοι καθορίζουν την τύχη των λαών σε διεθνές επίπεδο;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *