ΣΕΠΕ: Για την εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας διευθυντών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία τελούσαν ή τελούν υπό κατάληψη, καθώς έμμεσα ή άμεσα θεωρούνται υπόλογοι και κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία εξωθούμενοι να καταργήσουν το ρόλο τους και την θέση τους μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα δίνοντας ονόματα μαθητών/μαθητριών τους στις εισαγγελικές αρχές και θα τους συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο!
Είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται και δε θα το αφήσουμε να περάσει αναπάντητο!
Δεν είδαμε τις κρατικές και εισαγγελικές αρχές να έχουν την ίδια ευαισθησία για να παρέμβουν όταν:
• Είμαστε αρχές Φεβρουαρίου και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς!
• Πέφτουν σοβάδες στα σχολεία, πλημμυρίζουν, ή λειτουργούν χωρίς θέρμανση!
• Τα σχολεία λειτουργούν με κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας απαιτεί από την Εισαγγελία να παύσει κάθε διερεύνηση ευθυνών των Διευθυντών των σχολείων και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα που έχουν κληθεί για κατάθεση κάποιοι από τους συναδέλφους Διευθυντές, από τη μία για στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους κι από την άλλη, για να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού, μαθητών κι εκπαιδευτικών
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!
Καλούμε :
 τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών, να δώσουν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση του Σαββάτου στην Αστυνομία, για να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων!
 τα σωματεία του νησιού να παραστούν στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στις 3/2 και να καταδικάσουν τις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας!.
 Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
 Τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατέψουν τους συναδέλφους και τους μαθητές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *