Χαμός στη Ζάκυνθο: Γέμισε με πετρέλαιο το σύστημα ύδρευσης -Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον Δήμο, μηνύσεις

Χωρίς νερό βρίσκεται από την Πέμπτη η Ζάκυνθος, όταν και διεκόπη η υδροδότηση της πόλης λόγω εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης του νησιού.

H δημοτική αρχή κατέθεσε το απόγευμα του Σαββάτου αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο νησί

Σήμερα ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ έχουν ραντεβού με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, με την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και με τον αν.Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο.

Mήνυση κατά αγνώστων και ΕΔΕ για το πετρέλαιο στο σύστημα ύδρευσης στην Ζακυνθο
Σύμφωνα με το imerazante.gr η ΔΕΥΑΖ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

Οσο για το πώς προκλήθηκε η μόλυνση, πώς δηλαδή το πετρέλαιο μπήκε στον αγωγό υδάτων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ είπε ότι εντοπίστηκε πετρέλαιο στην οδό Φιλικών (πάνω στο οδόστρωμα) και πως, ίσως, αυτή να είναι μία πιθανή αιτία, αλλά όπως εξήγησε, όλα διερευνώνται…

«Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΖ θεωρεί ότι εισήλθε το πετρέλαιο από τον αγωγό ομβρίων, ο οποίος διαχέεται κάτω από τον αγωγό της ύδρευσης. Επειδή ο αγωγός της ύδρευσης είναι παλιός και έχει διαρροές από κάποια ρωγμή, μπήκε και δημιούργησε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε αυτή τη στιγμή και γι΄αυτό διενεργούμε την ΕΔΕ. Μπορεί να υπήρξε και από αλλού, μπορεί να έγινε και κάτι που δεν το βλέπουμε. Όμως, δεν υπάρχει πρόβλημα από σημείο που πιθανολογούμε και προς τα πάνω. Δεν υπάρχει πρόβλημα (εργαστηριακά) στη δεξαμενή. Το πρόβληαμ επικεντρώθηκε στο τέλος του δικτύου που σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νερό κατέβηκε μετά άρχισε να γυρίζει. Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η υπηρεσία από τους πολίτες ήταν από το ποτάμι προς την Αγία Τριάδα και όχι το αντίστροφο», σημείωσε ο κ. Τουρκάκης.

«Παίρνουμε έκτακτα, προληπτικά και ίσως υπερβολικά μέτρα. Το πρόβλημα εντοπίζεται από την περιοχή που είναι το κατάστημα «24 Ώρες», κάτω από την Αλ. Ρώμα μέχρι την Κάλβου και προς το ποτάμι και όλο το νότιο μέρος της πόλης. Πήραμε δείγματα από δεξαμενή της Αγίας Άννας και της Πικριδιώτισσας και είναι καθαρά, θα πάρουμε και νέα και είναι καθαρό, θα μετάφερουμε με τις υδροφόρες νερό, ώστε να υδροδοτηθεί ένα μέρος (βόρεια και προς την Μπόχαλη)», εξήγησε ο κ. Τουρκάκης.

Μηνύσεις ετοιμάζονται να υποβάλλουν αγανακτισμένοι κάτοικοι, οι οποίοι έβλεπαν τις δεξαμενές νερού να γεμίζουν με πετρέλαιο και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για ό,τι χρειάζονται στο Δημαρχείο και στο Πνευματικό Κέντρο που και χθες, Κυριακή, παρέμειναν ανοιχτά. Επίσης, μπορούν να καλούν στα τηλ. : 26950-43552, 26950- 23275, 26953 -61300.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *