Ναυάγιο στη Ζάκυνθο: Κόπηκε στα δύο το σκαρί του «Παναγιώτη» -Η έκκληση του δημάρχου

Αντιμέτωπο με τη φύση είναι για ακόμα μια φορά το διάσημο και πολυφωτογραφημένο τουριστικό αξιοθέατο, το Ναυάγιο της Ζακύνθου για το οποίο πλήθος τουριστών συρρέει κάθε καλοκαίρι στο νησί για να θαυμάσει από κοντά.

Αυτή τη φορά, το Ναυάγιο έχει πληγεί από την κακοκαιρία που έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες το νησί της Ζακύνθου. Το σκαρί του πλοίου, του διάσημου Παναγιώτη, μετράει και νέες φθορές καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα το έκοψαν στα δύο.

Έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών
Η άμμος έχει σκεπάσει σε μεγάλο βαθμό το κουφάρι του πλοίου, το οποίο για δεκαετίες έχει αφεθεί έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ειδικά τον χειμώνα, στην περιοχή.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες διάσωσης και συντήρησης του πλοίου δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της ασυνενοησίας των πολλών φορέων που είτε έχουν, είτε διεκδικούν ρόλο στο Ναυάγιο.

Οι προσπάθειες του νέου δημάρχου
Ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου ωστόσο, ο Γιώργος Στασινόπουλος, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς, μαζί με τον τοπικό βουλευτή, Διονύση Ακτύπη, ζητώντας να αναλάβει ο Δήμος την αποκλειστική διαχείριση του Ναυαγίου, προκειμένου και ο Παναγιώτης να σωθεί και να λειτουργεί όπως πρέπει και η παραλία και το πλάτωμα θέασης.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής είπε: «…από το 1980 που έγινε το ατύχημα με το καράβι και βρίσκεται εκεί… δεν έχει σκύψει κανένας επάνω σε αυτό το πρόβλημα για τη συντήρηση… Τώρα όμως ήρθε η ώρα εμείς εδώ στη Ζάκυνθο να διαχειριστούμε το συγκεκριμένο σημείο. Βλέπουμε όλοι πως το καράβι εξαφανίζεται…

Δήμαρχος Ζακύνθου: Είναι κρίμα για το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα
Είναι κρίμα ένα τόσο πολυφωτογραφημένο σημείο που έρχονται από όλο τον κόσμο, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα, να είναι στο έλεος του Θεού. Οι επιστήμονες σήμερα αλλά και η τεχνολογία μπορεί να το επαναφέρει, να επαναφέρει την εικόνα αυτή την πολύφωτογραφημένη, μπορεί να ξαναδημιουργήσει.

Πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα το κράτος να παρέμβουμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο για να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις. Αν μας δώσει τις άδειες και την ελευθερία να μπορέσουμε να κινηθούμε, εμείς αύριο το πρωί είμαστε έτοιμοι. Να τρέξουν οι διαδικασίες έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορεί πάλι και ο τουρίστας και ο επισκέπτης να έρθει να δει και να απολαύσει αυτή την πανέμορφη παραλία».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *