Διοικητές νοσοκομείων: Βγήκε η προκήρυξη – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας, σε εφαρμογή του νέου νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους».

Η προκήρυξη είναι ενιαία και αφορά συνολικά στην κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών σε 95 νοσοκομεία, στο σύνολο των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας (Αττικής, Πειραιώς-Αιγαίου, Μακεδονίας, Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου-Δυτικής Ελλάδος και Κρήτης).

Στην προκήρυξη περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες των προκηρυσσομένων θέσεων ανά κατηγορία, τα απαιτούμενα προσόντα που πρέπει να κατέχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης και διεξοδική περιγραφή της διαδικασίας επιλογής.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται η Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και ώρα 8 π.μ. και καταληκτική η Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε η πρώτη προκήρυξη που αφορούσε στην κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Άμεσος διορισμός
Ήδη έχουν δημιουργηθεί οκτώ επιτροπές στο ΑΣΕΠ για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι για να καταλάβουν μια θέση στο ΕΣΥ.

Η προκήρυξη περιγράφει λεπτομερώς τις υποχρεώσεις των νέων Διοικητών οι οποίοι θα περνούν από αξιολόγηση καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να καταρτίζουν και σχέδια για τα νοσοκομεία που θα διοικούν.

Πάντως η διαδικασία ελέγχου αλλά και ενστάσεων αναμένεται να διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα ώστε να διοριστούν άμεσα, καθώς όλες οι αλλαγές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση για το ΕΣΥ θα στηριχθούν και στα νέα στελέχη.

Με βάση τη διαδικασία για κάθε θέση θα επιλεγούν 15 υποψήφιοι οι οποίοι θα αξιολογηθούν από επιτροπές του υπουργείου Υγείας, ώστε να καταλήξουν σε 3 άτομα. Η τελική επιλογή μεταξύ των 3 ατόμων θα γίνει από τον υπουργό Υγείας.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *