Ψηφιακές Επαγγελματικές Κάρτες για το προσωπικό του Ιονίου Πανεπιστημίου

Το Πρυτανικό Συμβούλιο, καθοδηγούμενο από τη δέσμευση του Ιονίου Πανεπιστημίου για δημιουργία νέων ψηφιακών υπηρεσιών προς όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας, προχώρησε με απόφασή του στην απόκτηση ψηφιακών επαγγελματικών καρτών για το σύνολο του διδακτικού προσωπικού και μεγάλο μέρος του διοικητικού προσωπικού.
Η απόφαση για την υιοθέτηση των ψηφιακών επαγγελματικών καρτών ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και το σύνολο των βασικών αξιών του Πανεπιστημίου για ποιότητα, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα και αειφορία, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή δικτύωσης και επαγγελματισμού για το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και επιδεικνύοντας καινοτομική και ανταγωνιστική στάση σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον με μεγάλες προκλήσεις.

Η ψηφιακή επαγγελματική κάρτα είναι μια φυσική κάρτα που επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται επαγγελματικές πληροφορίες πλησιάζοντας την κάρτα σε ένα smartphone ή σαρώνοντας έναν κωδικό QR. Με τη βοήθεια της ανέπαφης τεχνολογίας NFC (αντίστοιχη με εκείνης των πιστωτικών καρτών), μπορεί κανείς με ένα απλό “tap” (πάτημα) στο κινητό του να μοιραστεί τα στοιχεία του όπως το τηλέφωνο, email, διεύθυνση, κοινωνικά δίκτυα κ.α., αρκεί να πλησιάσει την κάρτα του στο κινητό του άλλου ατόμου για να μεταφέρει αυτόματα τις πληροφορίες που αφορούν τον ίδιο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη συσκευή του άλλου ατόμου. Λειτουργεί σε όλους τους τύπους smartphone χωρίς κάποια εφαρμογή. Οι αλλαγές των προσωπικών στοιχείων μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή από το ψηφιακό προφίλ του κάθε χρήστη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *