Επισκέψεις του Μητροπολίτη κ. Νεκτάριου στις Φυλακές, στο Νοσοκομείο, στα γηροκομεία και άλλα ιδρύματα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, άρχισε αλληλοδιαδόχως τις ποιμαντικές επισκέψεις, σε όλα τα ιδρύματα στην πόλη της Κέρκυρας.
Επισκέφθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών, όπου προσέφερε πλούσια δώρα σε όλους τους κρατουμένους. Η Κοινωνική υπηρεσία των φυλακών ως και η κοινωνική υπηρεσία της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεργάζεται στενά, καθ’ όλο το έτος προκειμένου να επιλύει αναφυέντα προβλήματα των κρατουμένων, προσφέροντας όχι μόνο ηθικές και πνευματικές υπηρεσίες, αλλά και υλική βοήθεια.
Επισκέφθηκε τα γηροκομεία, καθώς και τον οίκον ευγηρίας των καθολικών αδελφών, όπου και είχε γόνιμο διάλογο.
Ιδιαίτερη όμως ήταν η ποιμαντική επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου με την αγαστή συνεργασία της εκλεκτής Διοικήτριας του Νοσοκομείου κας Αδαμαντίας Εγγλεζοπούλου, περιήλθε τους θαλάμους των ασθενών, προσφέροντας γλυκίσματα και ευχετήριες κάρτες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τον Σεβασμιώτατο συνόδευε χορωδία παιδιών της κατηχητικής κίνησης της ενορίας Αγίων Πάντων Νησακίου, όπου ο ευλαβής εφημέριος π. Χρήστος Μαλάης, εργάζεται άοκνα, και προσφέρει σημαντικό θετικό πνευματικό έργο στην ενορία.
Τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα, και πολλά εξ αυτών είχαν και όργανα που μετέφεραν το κλίμα των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο, εκεί που οι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στον πόνο, προσδίδοντας τους χαρά και ελπίδα.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νεκτάριος, ιδιαίτερη μέριμνα έχει πάντοτε για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη οικονομική στην Ιερά Μητρόπολη του.
Τα τέσσερα κοινωνικά παντοπωλεία με τις άοκνες φροντίδες του, μοίρασαν, άνω των 500 δεμάτων τρόφιμα, την γαλοπούλα, αρκετό χοιρινό κρέας, τυροκομικά, και όλα τα απαραίτητα προκειμένου κανένας άνθρωπος να μη στερηθεί αυτή την ημέρα της πνευματικής και της υλικής ευωχίας.
Ιδιαίτερα ευχαρίστησε όλους εκείνους οι οποίοι συνδράμουν το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, με πρωτοπόρο την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπεδίου, και τον ελεήμονα καθηγούμενον αυτής αρχιμ. Εφραίμ.
Σε όλους ο Σεβασμιώτατος, εκτός των πολλαπλών ευχαριστιών του, ευχήθηκε να τους τα ανταποδώσει ο θεός εκατονταπλασίονα, προκειμένου να προσφέρουν τη χαρά στον πονεμένο και τον αναγκεμένο συνάνθρωπο τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *