ΛΑ.ΣΥ: Για την… σχεδόν ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του Άλσους Ανεμόμυλου-Γαρίτσας

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση», το έργο της ανάπλασης του Άλσους Ανεμομύλου – Γαρίτσας, είναι πολύ χρήσιμο για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.
Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλου του κερκυραϊκού λαού, για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του άλσους, προχωράει προς την ολοκλήρωσή του, αν και ακόμη χρειάζεται αρκετή δουλειά παρά τις παρατάσεις που έχουν ήδη δοθεί στον εργολάβο.
Παρά το όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή, αυτοί που θα πρέπει να καμαρώνουν περισσότερο από όλους είναι οι κάτοικοι της περιοχής,πουμε οργανωμένο και συνειδητό αγώνα, κατάφεραν να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του άλσους, όπως κινδύνευε με τις αρχικές μελέτες.
Αποδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όταν ο λαός αγωνίζεται και διεκδικεί, όταν οργανώνεται και επιμένει, μπορεί να κερδίσει.
Ο αγώνας των κατοίκων και των φορέων της περιοχής είχε να αντιμετωπίσει τον αυταρχισμό, την πολιτική υπεροψία, τη συκοφαντία, την τρομοκρατία κ.α με στόχο να καμφθεί η προσπάθεια τους.
Στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και πολλοί άλλοι ανάμεσά τους οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο και στην Περιφέρεια, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, οι σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ, περιβαλλοντικοί και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι.
Έτσι, δημιουργήθηκε ένα πλατύ λαϊκό κίνημα αντίστασης και αγώνα για την διατήρηση του χαρακτήρα του άλσους. Ένα κίνημα που θα συνεχίζει να προστατεύει το άλσος, τόσο από τυχόν σχέδια ιδιωτικοποίησης, όσο και από την παραμέληση και την εγκατάλειψη στην οποία οδηγεί η χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου.
Η οργάνωση των κατοίκων και ο αγώνας τους είναι η μόνη εγγύηση ότι θα διατηρηθεί και θα αξιοποιηθεί κάθε ελεύθερος χώρος, προς όφελος των κατοίκων και ότι στο ίδιο το άλσος θα ολοκληρωθεί η ανάπλασή του. Ο οργανωμένος λαός είναι ανίκητος!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *