«Απ’το μουσείο δεν θέλω να βγω…», Εκπαιδευτικές δράσεις (και αντιδράσεις) στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα.

Η επιμελήτρια του Παραρτήματος Μαρίνα Παπασωτηρίου θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα, θα παρουσιάσει την πρακτική της ψηφιακής αφήγησης στο μουσείο και το σχολείο και θα αναζητήσει, μέσα από τη συζήτηση με τους παριστάμενους, τους τρόπους με τους οποίους ένα μουσείο μπορεί να οργανώσει ελκυστικές δράσεις για διάφορες ομάδες κοινού.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:00, στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72.

Η Μαρίνα Παπασωτηρίου σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Μουσειακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ, Μεγάλη Βρετανία, και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το 2009 έως σήμερα είναι Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλ. Σούτζου στο Παράρτημα της Κέρκυρας. Έχει επιμεληθεί πλήθος εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις ομάδες κοινού, έχει επιμεληθεί τους αντίστοιχους καταλόγους και τα εκπαιδευτικά έντυπα, έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για την ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση των συλλογών του Παραρτήματος και εργάζεται με στόχο την εξωστρέφεια, τη συνεργασία και τη δικτύωση των πολιτιστικών φορέων μέσα από την καλλιέργεια συνεργασιών με τους περισσότερους από αυτούς στην Κέρκυρα και τα Επτάνησα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντοπίζονται στη δημιουργική ανάγνωση του παρελθόντος στο μουσείο από μαθητικό και ενήλικο κοινό, στη χρήση νέων τεχνολογιών στο μουσείο και στην εφαρμογή της θεωρίας των πολυεγρραμματισμών στην καθημερινή πρακτική του μουσείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (museum@ionio.gr) ή τηλεφωνικά (26610-87439).
Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Facebook https://www.facebook.com/ionianuniversitymuseum
Instagram https://www.instagram.com/ionianuniversitymuseum/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *