Συνάντηση Συντονιστών Θεματικών Ομάδων στο πλαίσιο Διαβούλευσης Επικαιροποίησης της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης της Κέρκυρας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στο Μαράσλειο μέγαρο, συνάντηση εργασίας για την πορεία της προόδου των εργασιών των θεματικών ομάδων στα πλαίσια της Επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Πρόεδρος της Αστικής Αρχής, Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου, η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησής Παναγιώτα Τζάννε, ο Διευθυντής Προγραμματισμού-Ανάπτυξης του Δήμου Ευάγγελος Πίτσας, οι συντονιστές των θεματικών ομάδων Κωσταντίνος Τσουμάνης, Νικόλαος Τρίαντος και Ανδρέας Χατζηανδρέου, παρουσία και του Θανάση Σπίγγου ως εκπροσώπου της Διαχειριστικής Αρχής Ιονίων Νήσων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν η πορεία των διαβουλεύσεων με τους φορείς, τα προβλήματα που εντοπίζονται καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών των θεματικών ομάδων.

Διαπιστώθηκε ότι –παρά τα στενά χρονικά πλαίσια της προετοιμασίας για την υποβολή της ΣΒΑΑ – υπάρχει ανάγκη για μία παράταση του αρχικού χρονοδιαγράμματος έως το τέλος Νοεμβρίου, ενώ ζητήθηκε να ενταθεί η δυνατότητα συμμετοχής των φορέων στις εργασίες των θεματικών ομάδων, όπου παρατηρήθηκε μικρή συμμετοχή.

Η Αστική Αρχή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή των Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συμβάλει στην όσο το δυνατόν αρτιότερη προετοιμασία της πρότασης για την Επικαιροποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *