Μάθηση & Μουσείο Καποδίστρια: “Αγγίζοντας” την πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά, “ακουμπώντας” τον άνθρωπο.

Ομιλήτρια Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια – Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών.

Εκπαιδευτική αποστολή κάθε μουσείου αποτελεί η πρόσβαση στη γνώση και η δημιουργία συνθηκών για μάθηση για όλες τις ηλικίες και ικανότητες. Στη συγκεκριμένη ομιλία θα παρουσιαστεί το σκεπτικό πάνω στο οποίο σχεδιάζεται ο εκπαιδευτικός προγραμματισμός του Μουσείου Καποδίστρια τα τελευταία χρόνια. Εστιάζοντας ειδικότερα πάνω σε δύο δράσεις θα επιχειρηθεί να φωτιστεί η ωφέλιμη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στην εκπαιδευτική και επικοινωνιακή πολιτική ενός μουσείου για την ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής του στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινοτήτων που υπηρετεί.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00, στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο πληροφόρησης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Θεοτόκη 72.

Η Ντάρια Κοσκόρου (γεν. 1978) είναι διευθύντρια – επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια – Κέντρου Καποδιστριακών Μελετών από το 2015. Απόγονος της οικογένειας Καποδίστρια, μεγάλωσε στην Κέρκυρα και σπούδασε Ιστορία Τέχνης, Ιταλική Φιλολογία και Επιμέλεια Εκθέσεων στην Αγγλία και την Ιταλία. Έχει εργαστεί στην Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα στους τομείς πολιτιστικής διαχείρισης και εκπαίδευσης κι επιμέλειας εκθέσεων. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει κείμενα και παρουσιάσει ανακοινώσεις σε εκδόσεις και επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε επιτροπές εμπειρογνωμόνων πολιτιστικών και επιστημονικών φορέων. Το έργο της διακρίνεται από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη διαχείριση πολιτισμού, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή και την πρόσβαση στις τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά. Το 2021, παρασημοφορήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου και ειδικά στο Μουσείο Καποδίστρια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (museum@ionio.gr) ή τηλεφωνικά (26610-87439).
Επίσημος ιστότοπος: https://museum.ionio.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *