6η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων. Παρών στις εργασίες ο Κερκυραίος Σπύρος Σπαής

Στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από .. έως .. Νοεμβρίου 2023, συμμετείχε μεγάλος αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών, μελών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Παρόντες επίσης, πλήθος ευρωπαίων επιχειρηματιών, εκπροσωπώντας μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας.
Στην Ελληνική Αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης, ο Κερκυραίος Σπυρίδων Σπαής, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κερκύρας και Πρόεδρος του Σωματείου “Φίλοι Του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ”.
Κατά τη διάρκεια της συνόδου – η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίοθοσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Επιχειρείν, κατέθεσαν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις ιδέες τους, ανέδειξαν τα προβλήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, αναδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν, παρά τις δύσκολες γεωπολιτικές συνθήκες.
Κοινή πεποίθηση όλων ήταν, ότι παρά τις δυσμένεις συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο, οι ευρωπαίοι επιχειρηματίες παραμένουν αισιόδοξοι, καθώς οι επιχειρήσεις τους προσαρμόζονται και απαντούν στις προκλήσεις προκειμένου να παραμένουν ανταγωνιστικές.
Ο πρόεδρος της Eurochambres, Vladimir Dlouhy, δήλωσε: “Μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια απίστευτα δύσκολων συνθηκών, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να επιτρέψουν στους επιχειρηματίες της Ευρώπης να προχωρήσουν από την επιβίωση στην επιτυχία”.
Στο Ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι επιχειρηματίες, κλήθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας να αποφασίσουν για 5 βασικά ζητήματα στις 3 θεματικές συνεδρίες που διεξήχθησαν, σύμφωνα με τη θεματολογία και το πρόγραμμα της συνόδου. Τα φετινά θέματα αφορούσαν, την “Πλοήγηση στην ενεργειακή κρίση”, την “Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης σε δύσκολους καιρούς” και την “Απελευθέρωση του δυναμικού δεξιοτήτων και ανθρώπινου κεφαλαίου της ενιαίας αγοράς”.
Η Σύνοδος προσέλκυσε 850 επιχειρηματίες, τόσο από χώρες της ΕΕ όσο και από Τρίτες χώρες, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και να ψηφίσουν για βασικά θέματα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις της ΕΕ-27.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κος Σπαής είχε σειρά συναντήσεων με Έλληνες ευρωβουλευτές, στους οποίους μετέφερε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νησιά και τα οποία σχετίζονται με τις ανισότητες που ανακύπτουν από αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Θεσμών. Για το λόγο αυτό, δεσμεύθηκε να τους αποστείλει σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα, προκειμένου στη συνέχεια αρμοδίως να παρέμβουν στο Ευρωκοινοβούλιο με σχετικές ερωτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *