Πολυεπίπεδη συνεργασία των τριών δημάρχων της Κέρκυρας

Την συγκατάθεσή τους για λήψη απόφασης εξάμηνης παράτασης της λειτουργίας των δύο Διαδημοτικών Οργανισμών για την Πρόνοια και τον Πολιτισμό – Αθλητισμό, αλλά και για την ΔιαΔΕΥΑ Δ.Κ., αποφάσισαν να δώσουν οι τρεις εκλεγέντες Δήμαρχοι Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος, Γιώργος Μαχειμάρης και Βασίλης Χειμαριώτης.
Οι τρεις Δήμαρχοι, που συναντήθηκαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στο γραφείο του πρώτου στους Κυνοπιάστες (φωτο), δίνουν το «πράσινο φως» για λήψη της σχετικής απόφασης από τα τρία Δημοτικά Συμβούλια, με τη σημερινή τους σύνθεση, καθώς αυτό πρέπει να γίνει πριν το τέλος της θητείας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.
Στη συνέχεια, μέσα στο πρώτο εξάμηνο, οι τρεις νέες Δημοτικές Αρχές θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη συμμετοχή και τη συνεργασία τους ή αν θα ακολουθήσουν χωριστή πορεία.

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Οι τρεις Δήμαρχοι του νησιού αποφάσισαν ακόμη να συμπορευτούν στην μεγάλη υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, υιοθετώντας κοινόν Κανονισμό Καθαριότητας, κοινές πρακτικές διαχωρισμού των απορριμμάτων στην πηγή και την αποκομιδή τους, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κυκλικής οικονομίας.
Συμφώνησαν ακόμη στην δημιουργία Παρατηρητηρίου για την καταγραφή και δημοσίευση των στοιχείων προόδου στην συνολική και επιμέρους διαχείριση των στερεών αποβλήτων στο νησί.
Επίσης συζήτησαν την ανάγκη ταχείας δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιολογικών Αποβλήτων (ΜΕΒΑ) για τη δραστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων, παράλληλα προς την διαλογή στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Τέλος, αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Ι.Ν. υπό τον νέο Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή, για την ενίσχυση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του νησιού, που θα περιλαμβάνει αποψίλωση της άγριας βλάστησης και των κλαδιών των δένδρων κατά μήκος των δρόμων, τον καθαρισμό των ρείθρων, των φρεατίων και των γεφυριών για την απορροή των ομβρίων, τις διαγραμμίσεις, την σήμανση, τις ενημερωτικές πινακίδες και τον φωτισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *