Το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου στην ΔΕΘ 2023

Το Εργαστήριο Υπολογιστικής Μοντελοποίησης (CMODLab) του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετείχε στην αποστολή του Ιονίου Πανεπιστημίου στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε από 9-17 Σεπτεμβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη.
Το Εργαστήριο παρουσίασε δύο καινοτόμες εφαρμογές που έχει αναπτύξει στο πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει τα προηγούμενα χρόνια.
Αρχικά, παρουσιάστηκε η έξυπνη ψηφιακή δακοπαγίδα με την αντίστοιχη πλατφόρμα παρακολούθησης- πρόβλεψης εξάπλωσης του πληθυσμού του δάκου. Για αυτή την εφαρμογή το εργαστήριο έχει λάβειβραβείο για το επιστημονικό έργο και την καινοτομία στον τομέα της δακοπροστασίαςαπό την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας (4Ε).
Επιπλέον, παρουσιάστηκε η καινοτόμα πλατφόρμα διαχείρισης σεισμικού κινδύνου που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργουΤηλέμαχος με την χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014- 2020. Παράλληλα, έγινε επίδειξη του καταγραφικού συστήματος χαμηλού κόστους για την εδαφική μετατόπιση(σεισμογράφος) που θωρακίζει το σύνολο των υποδομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Το σύνολο των επισκεπτών των δύο καινοτόμων εφαρμογών του εργαστηρίου CMODLab εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *