Στέφανος Γκίκας: «Ολοκληρώνονται οι Διαδικασίες για την προκήρυξη του Διαγωνισμού για την Ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας. Άμεσα ο Διαγωνισμός για το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ματθαίου. Νέα Παιδίατρος στο ΓΝΚ»

Συνάντηση εργσίας με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ΓιάννηΚαρβέλη είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας,Στέφανος Γκίκας, στην έδρα της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα.

Στην συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα μια μακρά συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη από την οποία προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία:

Βρίσκονται στην Κέρκυρα εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών της 6ης ΥΠΕ για ζητήματα των Κέντρων Υγείας και του Νοσοκομείου μας. Σε ότι αφορά στα Κέντρα Υγείας μέχρι τις 10/9/2023 τα τεχνικά δελτία των προς ανακαίνιση Κέντρων Υγείας, Αγίου Αθανασίου, Αγίου Μάρκου και Λευκίμμης θα έχουν υποβληθεί στο Τεχνικό Συμβούλιο Υγείας για τελική έγκριση, ώστε μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ότι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας η Τεχνική Υπηρεσία της 6ης ΥΠΕ συζήτησε με την Διοίκηση του νοσοκομείουγια την ανακαίνιση της μαιευτικής κλινικής, την αλλαγή δαπέδου της ψυχιατρικής κλινικής κ.α., που με ενέργειες της Διοίκησης έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Για το Περιφερειακό Ιατρείο Αγίου Ματθαίου,έγινε γνωστό ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια του κατάλληλου προκατασκευασμένου κτηρίου θα δημοσιοποιηθεί από την 6η ΥΠΕτην επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με την έλλειψη ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπως ενδεικτικά ακτινολόγου, νεφρολόγου κ.α, η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΓΝΚ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθούν τα κενά είτε με αποσπάσεις προσωπικού, είτε με ιδιώτες ιατρούς. Να σημειωθεί ότι οι προκηρύξεις για τις κρίσιμες αυτές ειδικότητες είναι σε εξέλιξη.

Επίσης έγινε γνωστό ότι τις προσεχείς ημέρες μετατίθεται από το Καραμανδάνειο ΓΝΠ Πάτρας στο Νοσοκομείο μας, παιδίατρος με εμπειρία και σε νεογνολογικά περιστατικά.

Σε ότι αφορά στο ΚΥ Πόλεως Κέρκυρας,μετά την εγκατάσταση του υπερσύγχρονου υπερηχογράφου γυναικολογικών και ουρολογικών περιστατικών,που χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την 6η ΥΠΕ (συνολικό κόστος 56.000 ευρώ), υπεγράφη σήμερα και η τοποθέτηση στο ΚΥ Κέρκυρας επικουρικού γυναικολόγου.

Τέλος ο κ. Καρβέλης, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστώ για την προώθηση των ζητημάτων της Περιφερειακής μας Ενότητας, με ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί την Κέρκυρα την επόμενη εβδομάδα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *