Τουριστικοί φορείς: Κανένα πρόβλημα με τις φωτιές στη Βόρειο Κέρκυρα

Κοινή επιστολή προς τους συνεργάτες τους στο εξωτερικό απέστειλαν οι τουριστικοί φορείς της Κέρκυρας με την οποία τους διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις φωτιές.

Με την παρούσα επιστολή οι φορείς τουρισμού Κέρκυρας με αφορμή την πληθώρα ψευδών ειδήσεων από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,επικοινωνούν μαζί σας προκειμένου να έχετε μια επίσημη πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας αυτήν την περίοδο που αντιμετωπίζουμε τις φωτιές στους ορεινούς όγκους του Βορείου τμήματος της Κέρκυρας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εκκένωση σε ξενοδοχείο του νησιού,
με εξαίρεση αυτής που έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους πριν λίγες μέρες σε δύο περιοχές της Β.Α. Κέρκυρας
και διήρκησε μια βραδιά.
Πυροσβεστική(με επίγεια και εναέρια μέσα), εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών κατέβαλαν ακατάπαυστη προσπάθεια για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Η συνεργασία των τουριστικών φορέων με την Πυροσβεστική υπηρεσία, την Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,
τους εκπροσώπους των Δήμων, το Λιμενικό, την Δασική υπηρεσία και τις εθελοντικές ομάδες ήταν άμεσηκαι συνεχής, με κύριο μέλημα όλων των εμπλεκομένων την ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων του νησιού μας.
Οι επισκέπτες της Κέρκυρας απολαμβάνουν απρόσκοπτα τις διακοπές τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε προκειμένου να έχετε καθαρή εικόνα των εξελίξεων, ενώ παραμένουμε στην διάθεσή σας για όποια περεταίρω διευκρίνιση.
Απευθύνουμε δε ανοικτή πρόσκληση προς όλα τα ΜΜΕ που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Κέρκυρα αυτήν την περίοδο λόγω των πυρκαγιών, να στείλουν τους ανταποκριτές τους να τους φιλοξενήσουμε και να τους μεταφέρουμε στην Βόρεια Κέρκυρα, προκειμένου να καταγράψουν τα γεγονότα ακριβώς ως έχουν στο νησί προς αποκατάσταση
της αλήθειας.

Με εκτίμηση,

Για τους φορείς,
Σπύρος Χαλικιόπουλος-Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA
Χαράλαμπος Βούλγαρης-Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας
Περικλής Κατσαρός-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας
Κωνσταντίνος Μουζακίτης-Πρόεδρος Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
Ελισάβετ Σαββάτη-Πρόεδρος Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *