Δημήτρης Μπιάγκης: Τεράστιες οι ευθύνες στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που οδήγησαν στις εκρήξειςπυρομαχικών στην 111 πτέρυγα μάχης.

Οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καράμπα, η εκκένωση του αεροδρομίου και η απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους, είναι από μόνο του εξαιρετικά σοβαρό. Το μεγαλύτερο όμως όλων είναι το πλήγμα, που υπέστη το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται τις όποιες ευθύνες και ζητά τη διερεύνησή τους αποφασίζοντας την άμεση διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με κάθε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν απροετοίμαστες και εντελώς αδύναμες να υπερασπιστούν τα του οίκου τους. Τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη;

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, τόσο όσον αφορά στα αίτια και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που οδήγησαν σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών ανάλογων καταστάσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *